Novus

 

 

Akadálymentesített oldal
A G-portal Mozgalomról

 

AZ OLDALON FUTÓ VERSENYEK

A kocka el van vetve

A versenyben adott egy dobókocka száma, egy karakter, egy helyszín és egy szituáció. Vajon milyen történeteket tudtok belőle kihozni? A szerencsére most szükségetek lesz.
Leadási határidő: 2016. március 20.

----------------------------------------

Kritikus tömeg

Nem túl bonyolult kommentverseny. A lényege, hogy minél több műnél írj pár sort, véleményt a szerzőnek. Három havonta nullázódik a szám, a részletek a linkre kattintva, elérhetőek.
Következő nullázódás: 2016.  május 1.

 

 VIHARSAROK

 Főoldal
Oldal
Művészek
Kapcsolat
Könyvajánló
Idézetek

Unaloműző

OLVASÓSAROK

Fanfiction
Regény
Novella
Vers
Egyperces
Színdarab

Versenymű

MŰVÉSZSAROK

Könyvtár
Kritika-iroda
Küldj be te is
Pályázatfigyelő

 

facebook hivatkozás levélküldő hivatkozás

HETI NYELVTAN

Cikkírókat felveszünk!
Érdeklődni a novus@hotmail.hu e-mail címen.

Addig is az Archívumban az eddig feldolgozott témák megtalálhatóak. 

 

Apróhirdetések

Iratkozz fel a
NOVUS POSTAGALAMBJÁRA,
hogy havonta értesülhess a legfrissebb információkról.

---------------------------------------

SEGÍTS A HANGODDAL

Egy olyan kezdeményezés tagja lehetsz, mely segít a látássérülteknek elolvasni, meghallgatni egy könyvet. Bárki jelentkezhet önkéntes alapon. Részleteket a linkre kattintva olvashatjátok.

---------------------------------------

LÉGY A SZERKESZTŐSÉG TAGJA

Szerkesztőségi tagokat keresek a Novus aktualitásának és frisseségének megőrzése érdekében. Több pozíció is üres, úgyhogy szabad a pálya a jelentkezésben. Részletek a linkre kattintva, vagy pedig a novus@hotmail.hu címen.

---------------------------------------

Rose Woods könyvei az Adamobooks kiadónál. Kapj rá te is!

 

SZERZŐI JOGOK 

A Novuson található történetek az oldal szerzőinek munkái. Kizárólag az ő hozzájárulásukkal publikálhatóak máshol. Ha itt nem éred el őket, vedd fel velem a kapcsolatot (novus@hotmail.hu) és segítek.

 

A tegnap képei novellapályázat

A tegnap kéei novellapályázat - tábla

 

A feladat

Tehát a lényeg, hogy választanotok kell az alábbi zenék közül egyet. Jól fontoljátok meg, mert később ez nem változtatható. Az előző versennyel ellentétben, most kizárólag csak az előadókat írtam ki, nehogy a dal címe is befolyásoljon titeket. Figyeljetek a zenére, a hangulatára és arra, milyen érzéseket kelt bennetek, milyen képeket láttok a hallgatása közben. A feladat egyik fele, hogy a választott zenére írjatok egy novellát. Ezeket a zenéket alább meg is hallgathatjátok.

Ám ez még nem minden. Kicsit megbolygatom a dolgokat, és adok még egy hozzávalót a történetetekhez. Elsősorban a fotóművészet klasszikusai közül válogattam képeket, mint például André Kertész, William Klein, vagy Robert Capa, de találkozhattok néhány mai művésszel is.  A lényeg, hogy ezek közül a fotók közül sorsolok ki nektek egyet a random.org segítségével. Ez és a választott zene lesz az, ami adja majd a vázát a történeteteknek.

Díjazás:

A fődíj az előző kommentversenyhez hasonlóan könyvjutalom lesz. A mostani könyv egy számomra igen kedves példány, egy klasszikus regény: Eric Knight Légy hű magadhoz egy antikvár példánya.

Választható zenék:

Normand Corbeil

Ólafur Arnalds

Lindsey Stirling

Edvin Marton

Apocalyptica


VÉGEREDMÉNY

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a türelmet és a lelkesedést. A két zsűritag nélkül pedig lehet, hogy még tovább tartott volna az értékelése, úgyhogy nagyon szépen köszönöm HeatherK-nak és Audrey-nak is a segitséget. Mondanám, hogy nagyon nehéz volt a döntés, de ez nem teljesen igaz. Voltak nagyon erős történetek is, az első két helyezett között csupán fél pontnyi különbség volt. 
Az értékelések során a legnagyobb probléma, ami jelentkezett  a logikusság, a párbeszédek és az "írósan írás" volt. Fontos, hogy egy novella cselekményét logikusan építsétek fel, a párbeszédeket egyrészt helyesen, másrészt pedig karakterhűen ábrázoljátok. Az "írósan írásról" is beszéltünk mindenkinek egy kicsit az értékelése során, úgyhogy nem is akarom itt igazából kifejteni nektek. Nem is akarom húzni az időt. A díjazottakkal pedig nemsokára felveszem a kapcsolatot a továbbiakról.

Köszönjük mindenkinek a beküldött novellákat. Alább elolvashatjátok az összeset.

Czakó Gabriella: Képek a múltból
Viccadict: Bátyám hagyatéka
K. K. Andi: Köldökzsinór
Illés Péter: Kifli
Molnár Zsófia: Megjelöltek
Ana Johnson: Jürgen
Katherine: 1928
Szekeres Kinga: A banda
Princzinger Anna: A fekete ruhás asszony
Wonder Alice: Nincs cím

I. helyezett: Dóri: Megy a vonat, fut a vonat...
II. helyezett: Adri: A Mágus
III. helyezett:
 Vass Attila: Parti mesék


MYBEAUTYSALON - AVON ÉRDEKESSÉGEK - MYBEAUTYSALON    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér - Nyilvántartás - Hirdetõtábla - Keresett karakterek    *****    a legnagyobb, a legerõsebb    *****    honor is my loyalty    *****    A Holnap Legendái sorozat magyar rajongói oldala. Tudj meg mindent a közelgõ új évadról és a sorozatról.    *****    Jelenleg nincs karakter-stop érvényben, azaz szabadon hozható bármely faj, bármilyen nembõl és bármely tájegységre -RPG    *****    Szeretted a Trónok Harcát? Ha Westeros lenyûgözött, akkor Aneliath sem okozhat csalódást - Csatlakozz! FRPG    *****    szerepjátk - rengeteg kanon és keresett karakter - izgalmas plotok - pörgõs közösség - FRPG    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Gyors lomtalanítás lakás, garázs, pince, padlás, nyaraló kipakolás kiürítés, elszállítással Somogy megyében.    *****    Lakás lomtalanítás Somogy megyében olcsón.    *****    Ayang, avagy milyen is az élet a világ másik felén    *****    Jótékonysági licit Aprajafalva mentett kutyusaiért! Gyertek! :)    *****    Jótákonysági licit! Gyertek, licitáljatok Aprajafalva mentett kutyusaiért!:)    *****    Diplomás asztrológustól: A nyárra való tekintettel. Horoszkóp + 3 éves elõrejelzés 2000 Ft. a konzultáció ingyenes!Katt!    *****    Szeretted a Trónok Harcát? Ha Westeros lenyûgözött, akkor Aneliath sem okozhat csalódást - Csatlakozz! FRPG    *****    Unalmas a nyár? Szeretnél kikapcsolódni? Az írás a véredben van? Szeretnéd kiélni a vágyaidat? - CSATLAKOZZ - FRPG    *****    SZEREPJÁTÉK - Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    A te szavazatodra is szükség van, kérlek szavazz a családi napos pályázatunkra. A fõoldalról a szövegre klikkelve...!