Novus

 

 

Akadálymentesített oldal
A G-portal Mozgalomról

 

AZ OLDALON FUTÓ VERSENYEK

A kocka el van vetve

A versenyben adott egy dobókocka száma, egy karakter, egy helyszín és egy szituáció. Vajon milyen történeteket tudtok belőle kihozni? A szerencsére most szükségetek lesz.
Leadási határidő: 2016. március 20.

----------------------------------------

Kritikus tömeg

Nem túl bonyolult kommentverseny. A lényege, hogy minél több műnél írj pár sort, véleményt a szerzőnek. Három havonta nullázódik a szám, a részletek a linkre kattintva, elérhetőek.
Következő nullázódás: 2016.  május 1.

 

 VIHARSAROK

 Főoldal
Oldal
Művészek
Kapcsolat
Könyvajánló
Idézetek

Unaloműző

OLVASÓSAROK

Fanfiction
Regény
Novella
Vers
Egyperces
Színdarab

Versenymű

MŰVÉSZSAROK

Könyvtár
Kritika-iroda
Küldj be te is
Pályázatfigyelő

 

facebook hivatkozás levélküldő hivatkozás

HETI NYELVTAN

Cikkírókat felveszünk!
Érdeklődni a novus@hotmail.hu e-mail címen.

Addig is az Archívumban az eddig feldolgozott témák megtalálhatóak. 

 

Apróhirdetések

Iratkozz fel a
NOVUS POSTAGALAMBJÁRA,
hogy havonta értesülhess a legfrissebb információkról.

---------------------------------------

SEGÍTS A HANGODDAL

Egy olyan kezdeményezés tagja lehetsz, mely segít a látássérülteknek elolvasni, meghallgatni egy könyvet. Bárki jelentkezhet önkéntes alapon. Részleteket a linkre kattintva olvashatjátok.

---------------------------------------

LÉGY A SZERKESZTŐSÉG TAGJA

Szerkesztőségi tagokat keresek a Novus aktualitásának és frisseségének megőrzése érdekében. Több pozíció is üres, úgyhogy szabad a pálya a jelentkezésben. Részletek a linkre kattintva, vagy pedig a novus@hotmail.hu címen.

---------------------------------------

Rose Woods könyvei az Adamobooks kiadónál. Kapj rá te is!

 

SZERZŐI JOGOK 

A Novuson található történetek az oldal szerzőinek munkái. Kizárólag az ő hozzájárulásukkal publikálhatóak máshol. Ha itt nem éred el őket, vedd fel velem a kapcsolatot (novus@hotmail.hu) és segítek.

 

Fanfiction

A történeteket ABC sorrendben találhatjátok.

Anime/Manga Filmek/Sorozatok Zene/Sztárok

Anime/Manga

Sailor Cosmos 1.:A Galaxis létrehozásakor Sa a világ teremtője létre hozott egy világot és védőket akik életük árán is megvédik. Az ő vezetöjük volt Sailor Cosmos. Minden történet tőle indul és kalandjai és sorsa az idő végezetéig tart. Hogy ki is ő? Megtudhatjátok,ha elolvassátok a történetet! Kaland ármány, szerelem és akció vár rátok. Kalandra fel.
Írta: Fay

Kategória: Sailor Moon
Fajta: Regény
Befejezett: Nem

Filmek/Sorozatok

Lara's Adventure: Expedíción vagyok a Fülöp-szigeteken, ami Ázsiától délkeletre fekszik. Ez a sziget csoport a Csendes-óceánon helyezkedik el. A sziget különleges helyeit kutatom, amit apám már korábban lejegyzetelt a halála előtt a naplójába, de én a saját szememmel akarom látni. A helikopterrel közeledünk a szigetekhez. Csodálatos a látvány. A sziget olyan zöld, mint egy esőerdő. Sűrűn benőte a növényzet. A tenger pedig ég kék színű. A partra kicsapodnak a hullámai, így formázzák a homokot. A látványtól eláll a lélegzetem is és annyira gyönyörködöm,hogy nem figyelek semmire. Hirtelen Alex töri meg a csendet.
Írta: Merci

Kategória: Tomb Raider
Fajta: Regény

BefejezettIgen

Magic - Boszorkák ereje: Három különleges és figyelemre méltó hölgy áll a Magic - Boszorkák ereje című novella középpontjában, akik soha nem ismerték egymást. Most találkoznak és rá kell jönniük: ők a hármak ereje. Varázslat és természetfeletti lények; a világ démonaival és saját életük problémáival kell felvenniük a harcot a történet során, ahhoz, hogy megtudják nekik mit is jelent az életük.
Írta: Tina
Kategória: Bűbájos Boszorkák
Fajta: Regény

Befejezett: Nem

Messze, messze otthonról: "Vendy néhány pillanatig egyedül állt a szobában. Aztán meglátta, hogy a tükör lapján az ismeretlen emberek között Karen rohan az életéért. Vendy automatikusan a kép felé nyúlt, mire a tükör hirtelen rántott a lányon, mintha magába akarná szippantani. Egy pillanattal később már ő is az erdőben állt és része lett a képen játszódó horrorfilmnek."
A címet egy Foreigner szám ihlette. [Long, Long Way From Home]
Írta: Vendy és Ratemer
Kategória: Odaát
Fajta: Regény
Befejezett: Nem

Túlvilági történetek: A Túlvilági történeteket Odaát az című sorozat ösztönzésére készítettem. Emma, Samantha, Dean és Sam négyes kalandját meséli el. Sok megoldatlan ügyet tárnak fel, és oldanak meg. Eközben a gonosz erőkkel is meg kell küzdeniük.
Írta:  
Alice 
Kategória: Odaát
Fajta: Regény
Befejezett: Nem

Vadászat: Ez a vadászat című regény, az odaát sorozathoz hasonló lesz ,de természetesen nem ugyan az. Igazából az alapötlet nem az enyém, Bobbynak már van egy ilyesmi regénye én csak szeretném továbbvinni a gondolatot. Két lányról fog szólni ( a nevüket még nem árulom el) akik Dean-hez és Sam-haz hasonlóan a gonosz lényekre fognak vadászni. Hogy hogyan vetette őket egymás mellé a sors és ,hogyan birkóznak meg a fizikai és lelki problémákkal az majd kiderül...  Az biztos ,hogy nem fogtok unatkozni.
Írta: Emily

Kategória: Odaát
Fajta: Regény
Befejezett: Nem

Vissza a múltba:  Chris és Wyatt egy démonháború kellős közepébe csöppennek, amikor forcsa modón visszakerülnek a középkori Salembe Melinda Warren mellé. Megváltoztatják a múltat, s vele együtt a jövőt is.....
Írta: Holly
Kategória: Bűbájos Boszorkák
Fajta: Regény
Befejezett: Nem

 

Zene/Sztárok

Előtted az út: Már egy kiadós perce kezdett el csörögni a telefonom, mikor végre rápillantottam. Jól tudtam, hogy csak az ébresztőm az. Hajnali ötkor meg kinek lenne kedve feltápászkodni az ágyból? Borzasztóan elfogott a zombie-feeling, élőhalottnak éreztem magam. Az pluszba rátett egy lapáttal, hogy az előző napon forgatáson voltam délután háromtól egészen este nyolcig így tízkor értem haza.
Írta: Cherry14
Kategória: SP
Fajta: Regény
Befejezett: Nem

I finally met you: Japánnal kezdődött az egész, aztán átterjedt Koreára is, majd belepillantottál Kínába is, mely ugyancsak nem hagyott hidegen.
Egy magyarországi kis falun nőttél fel, de egy nagyobba jártál iskolába. Még általános iskolában ismerted meg jobban a japán kultúrát, majd a gimnáziumban egyik barátnőd felhívta a figyelmed a koreai zenére és azóta szüntelen azt hallgatod, olvasgatsz róla híreket és úgy általánosságban mindent tudsz mindenkiről, akiket ismersz, szeretsz.
Írta: tenshi7
Kategória: INFINITE - L (Kim Myung Soo)
Fajta: Novella
Befejezett: Igen


Alicia Vikander - A legbiztosabb magyar forrásod az Oscar-díjas színésznõrõl! Képek, cikkek, hírek, minden egy helyen!    *****    -----Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Design!----    *****    Nem lehet saját lovad? Nevelj virtuálisan ITT! Nevelj, versenyezz, licitálj szebbnél szebb lovakra!    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG -A LEGINFORMÁLTABB ÉS LEGTARTALMASABB MAGYAR HONLAP AZ ÉNEKESNÕRÕL - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! Azaz... Hol a sapkája??? Ó jaj! Most mi lesz? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Ha te is szereted az Arrow sikersorozat elbûvölõ házaspárját látogass el az ország egyetlen Olicity rajongói oldalára!    *****    Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony    *****    VIDEOJÁTÉK HONLAP! Retro játékoktól, a legújabbakig! Friss újdonság: Call of Duty: WWII és WoW: Battle for Azeroth!    *****    Kapható a VÖRÖS HÓ címû regény. Kaland és rejtély az örök fagy birodalmában. VÖRÖS HÓ. Részletek a weboldalon!    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! De hova lett a sapkája??? Ó jaj! Elmarad a Mikulás-nap??? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Legfrissebb videojátékok, fõleg Warcraft és FPS játék hírek! Blog, Airsoft, Tech! Kattints ide!    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    Hová bújnak a virágmanók, ha elered az õszi esõ? Nem találjátok ki? Nyuszi mama majd elárulja! Gyertek a Mesetárba!    *****    Nálam nincsenek AKCIÓK, minden elemzés BECSÜLET KASSZÁS, az oktatás pedig INGYENES! Keress oldalamon!    *****    Bavaria 42 2018ban is várunk szeretettel mindenkit egy felejthetetlen tengeri vitorlás túrára! Vitorlás tudás nem szükséges!! Bavaria 42    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - HA ELSÕKÉZBÕL SZERETNÉL INFORMÁLÓDNI, AKKOR ITT A HELYED - LEGFRISEBB HÍREK, KÉPEK, CIKKEK!    *****    Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints