Novus

 

 

Akadálymentesített oldal
A G-portal Mozgalomról

 

AZ OLDALON FUTÓ VERSENYEK

A kocka el van vetve

A versenyben adott egy dobókocka száma, egy karakter, egy helyszín és egy szituáció. Vajon milyen történeteket tudtok belőle kihozni? A szerencsére most szükségetek lesz.
Leadási határidő: 2016. március 20.

----------------------------------------

Kritikus tömeg

Nem túl bonyolult kommentverseny. A lényege, hogy minél több műnél írj pár sort, véleményt a szerzőnek. Három havonta nullázódik a szám, a részletek a linkre kattintva, elérhetőek.
Következő nullázódás: 2016.  május 1.

 

 VIHARSAROK

 Főoldal
Oldal
Művészek
Kapcsolat
Könyvajánló
Idézetek

Unaloműző

OLVASÓSAROK

Fanfiction
Regény
Novella
Vers
Egyperces
Színdarab

Versenymű

MŰVÉSZSAROK

Könyvtár
Kritika-iroda
Küldj be te is
Pályázatfigyelő

 

facebook hivatkozás levélküldő hivatkozás

HETI NYELVTAN

Cikkírókat felveszünk!
Érdeklődni a novus@hotmail.hu e-mail címen.

Addig is az Archívumban az eddig feldolgozott témák megtalálhatóak. 

 

Apróhirdetések

Iratkozz fel a
NOVUS POSTAGALAMBJÁRA,
hogy havonta értesülhess a legfrissebb információkról.

---------------------------------------

SEGÍTS A HANGODDAL

Egy olyan kezdeményezés tagja lehetsz, mely segít a látássérülteknek elolvasni, meghallgatni egy könyvet. Bárki jelentkezhet önkéntes alapon. Részleteket a linkre kattintva olvashatjátok.

---------------------------------------

LÉGY A SZERKESZTŐSÉG TAGJA

Szerkesztőségi tagokat keresek a Novus aktualitásának és frisseségének megőrzése érdekében. Több pozíció is üres, úgyhogy szabad a pálya a jelentkezésben. Részletek a linkre kattintva, vagy pedig a novus@hotmail.hu címen.

---------------------------------------

Rose Woods könyvei az Adamobooks kiadónál. Kapj rá te is!

 

SZERZŐI JOGOK 

A Novuson található történetek az oldal szerzőinek munkái. Kizárólag az ő hozzájárulásukkal publikálhatóak máshol. Ha itt nem éred el őket, vedd fel velem a kapcsolatot (novus@hotmail.hu) és segítek.

 

Regény

 A történeteket ABC sorrendben találhatjátok.

Ahol az álmok valóra válnak: Lilly és Lucy egy átlagos ikerpár, átlagos kívánsságokkal. Ám egy nap teljesen a feje tetejére áll az életük. Barátnőikkel együtt eltévednek egy hóviharban. A ködből előtűnik egy lány, aki egy olyan helyre vezeti a lányokat, ahonnan sehogy sem találnak vissza rendes életülbe. A lányok már maguk sem tudják, álom-e, vagy valóság, ami körölöttük folyik. Segítséget nem, csupán egy tanácsot kapnak: egy bizonyos Aranytüzet kell keresniük.
Írta: Serina
Befejezett: Nem

A kereszt nevében:  Aki másokat ismer, OKOS. Aki magát ismeri, BÖLCS. Aki másokat legyőz, ERŐS. Aki magát legyőzi, HŐS.
Írta: Joshsword
Befejezett: Nem

Amazon: Angela anyukája elküldte lányát két hétre San Franciscoba a nagynénjéhez, hogy kikapcsolódjon egy kicsit, és végre kimozduljon Londonból. De egy hirtelen jött meghibásodás következtében a repülőgépe lezuhant, és csak Angie élte túl a katasztrófát. Egy lakatlan szigeten találja magát valahol az Atlanti-óceán közepén. A túlélés érdekében mindent megtesz, s egy idő után rájön, hogy sokkal jobb neki ezen a szigeten élni, mint Angliában.
Írta: Love Girl
Befejezett: Nem

Anne: Megfeszítem magam, és felülök, felállok. És látom anyámat, ahogy sír. Látom, ahogy apám vígasztalja, és látom magamat, ahogy fekszem, élettelenül. Mindenhol csövek lógnak kibelőlem. Az ajkaim közül, a karomból... de ez nem lehet! Hogyhogy látom magamat? Álmodom talán? Ez velem nem történhet meg! ÉN NEM HALHATTAM MEG!
Írta: Christyna
Befejezett: Nem

A rózsa másik virága: A kényszerházasságok ritkán sikerülnek jól, főleg ha a jegyes idegen. Nem csoda, ha a fiatal és öntudatos Solriell is minden áron el akarja ezt kerülni. Azonban titokzatos vőlegénye sem kevésbé elszánt, s ezért mindent megtesz, hogy a házasság beteljesítésével elérje sötét célját.
Írta: Faye és Vic
Befejezett: Nem

Első szerelem?: Adott egy csaj, aki egy olyan suliba jár, ahol van óvoda általános iskola és gimi. A baj csak az, hogy nagyon szép (már ha ez baj...), minden pasi odáig van (volt) érte. Ha kíváncsi vagy, hogy mostanság miért nem lelkesedik érte az ellenkező nem és, hogy végül talál-e pasit, akkor olvasd el (légyszííí *.*) A látszattal ellentétben nem extracsöpögős sztori, szerintem vicces főhősünk bénázása.
Írta: Cass
Befejezett: Igen

Féktelen Düh:  Egy sorozatgyilkos tizedeli a város lakosságát. Csak rossz emberrel kezdett. A helyi rendőrfönök jegyesét is megölte. Bajon el tud bújni? Vagy a kissé túl magabiztos Stanley őrnagy mégis elkapja? Erről és sok más remélhetőleg izgalmas fordulatról szól ez a rövid regény. Remélem tetszeni fog
Írta: Betty
Befejezett: Nem

Hercegnő váron kívül! :Kis hercegnő. Elkényeztetett liba. Mondhatják Minára azok, akik nem ismerik. De mégis, milyen lehet egy lázadó mindenlében kanál, hiperactív, és kissé fura lány élete a mindennapokban? Ezt sajnos nem fogjuk megtudni. Viszont azt igen, hogy mit csinál, ha egyszercsak, a nyakába szakad a már oly régen várt szabadság!
Írta: Mina
Befejezett: Nem
Korhatár:
16+

Ikrek játéka: Jason és Joe egypetéjű ikrek, teljesen ugyanúgy néznek ki. Ezt kihasználva sokszor megvicceltek másokat, szerepet cseréltek. Ez mellett eljártak bulizni,csajozni, gimnáziumi tanulóként pedig kötelességük volt néha belepillantani a tankönyvekbe is. Azt viszont egyikük sem gondolta volna, hogy nem mindennapi emberek.
A 18. születésnapjukon kezdődött minden... Furcsa testi változásokon mentek keresztül. Mikor éjfélt ütött az óra, onnantól kezdve semmire sem emlékeztek mi történt azután. Az erdőben ébredtek vértócsával és maradványokkal körülöttük. Elkezdtek nyomozni azután, hogy mi okozhatta ezt a genetikai mutációt. Megtalálják a válaszokat, vagy örökre titok marad? Ők az egyedüli ilyen lények, vagy vannak mások is?
Írta: Cherry14
Befejezett: Nem

Kiút a mélyből: Ha valaki elindul a lejtőn, akkor vissza is fordulhat? Summer szegény lány, aki mindent megtesz, hogy kijusson a nyomorból, még ha emiatt olyan dolgokat is csinálnia kell, amit nem akar. Egy történet, ami csak rád vár.
Írta: Szaki
Befejezett: Nem
Korhatár: +16

Konstantin: Az angyalok azért teremtettek, hogy a halandók segítségére legyenek. Mindig is léteztek, és mindig is létezni fognak. Közöttünk járnak, számunkra láthatatlanul, végigkísérik életünket, ott vannak születésünknél, halálunknál, létünk minden egyes percében. Vigyáznak ránk, óvják lépteinket, és mikor eljön az idő, átkísérnek a túloldalra.
Konstantin elkövette a legnagyobb hibát, melyet őrangyal véthet: halála óráján megóvta a rábízott emberi lény életét. Ezért pedig a létező legszigorúbb büntetésben részesült: Kitaszítottá vált. Hogy bűnét jóvátegye, tovább őrzi a halandókat, ám egy nap találkozik a végzetével egy gyermek személyében.
Kaitleen megismerkedett a halállal és megtudta, hogy annak csodaszép borostyánszeme és gyönyörű hófehér szárnya van.
A lányt folyamatosan rémképek gyötrik, a múlt és a jövő szörnyű eseményei egyaránt kínozzák. Mivel képtelen szabadulni a látomásoktól, mindent megtesz annak érdekében, hogy elnyomja őket.
Angyal és védence sorsa egybefonódik. A múlt démonai feltámadnak, a jelen pedig megtelik ármánnyal, harccal, bosszúval és szerelemmel.
A Kitaszított angyalok visszatérnek a sorozat első kötetében.
Írta: Rose Woods
Befejezett: Igen

Mangó és Csokoládé: Ez a törénet főhőse egy álhatatos pesti lány, akinek élete hirtelen izgalmassá válik, mikor egy szekta magáénak akarja. Megannyi kalandon keresztül menve megismerkedik a szerelemmel is, mely néha nagyon idegtépő tud lenni. Különleges párt alkotnak, pont mint a Mangó, és a Csokoládé.
Írta: Andi
Befejezett: Nem

Minden napra egy emlék: Molly ágyából felébredve lépéseket hall.......valaki járkál a házban...........s a távoli múltban egy lány szüntelenül síkit...valami közeledik....7 nap, s eljön a végzet........vajon van e menekülés a sötét jövőből? a halállal ki tud szembe szállni? ki dönti el, hogy ki a jó és ki a rossz? Tudsz e változtatni a sorsodon ha hiszel benne.? Az emberiség már megérett az újrakezdésre? Kihez fordulsz,ha szükséged van segítségre? ezekre a kérdésekre keresi a választ ez a kis könyvecske, egy kis horror-tini-krimi történettel vegyítve. Olvassátok el, és írjátok le a véleményeteket légyszi, köszi.
Írta: Betty
Befejezett: Nem

Never give up: Egy lány, aki sokat álmodozik és szüksége lenne egy megértő családra és onnan kapó szeretetre. Ez a lány kinek történetét olvashatjátok. Emilia a 17 éves kamasz, akinek bátorításra, kalandra és egy fiúra van szüksége. Vajon megkapja? Lehet a lány egyik pillanatról a másikra boldog? Nem fog még több fájdalommal járni egy kapcsolat?
Írta: Viola Nóra
Befejezett: Nem

Pokol és menny között:  Egy démon és egy angyal kerülnek a Földre. Angel - az angyal - míg nem tudja pontos küldetését beiratkozik egy gimnáziumba. De mi történik, hogyha ellensége is megérkezik? Hogyan viselkednek egymással? És mi van a többi diákkal? Hamarosan fellángoló szerelem, gyűlölet, barátság, ellenségeskedés, és megannyi érzelem robban ki a Saint Cross gimiben....
Írta: Ange 
Befejezett: Nem

ReverseS: Hiába teszel a világra egy nagyot... A sors téged is megtalál.
- Fura dolgok történnek. - „Ilyen nincs. Egy farkas itt?”
- Egy új diákkal találkozik. - „Ez tuti gyp-s…”
- Az élete veszélybe kerül. - „Ki… Ki ez? Ki akar megfojtani?”
- A magány megsebzi. - „Senki sem keres. Nem hív, nem jön… senki… Ennyire értéktelen lennék?”
Soha nem hitt hatalom kerül a kezébe.
Ha érdekel, mit tartogat számára a jövő, olvasd el!
Írta: Nashii
Befejezett: Nem

Új remény:  Jaqueline Philips Los Angelesben édesanyjával a gazdag lányok mindennapi életét éli. Legfontosabb számára a kocsija, a barátnői és a bulizás. Aztán egy véletlen megváltoztatja eddigi életét.
Írta: Szilvi
Befejezett: Nem

Te vagy az, akit kerestem! Balázs a város legismertebb tizenévese: belépő nélkül jár be a legmenőbb clubokba, rengeteg haverja van és - ami a legjobb - néha alig tudja lekaparni magáról a csajokat. Imádja az életét és nem cserélné el senkivel. Rebeka a város legkülönösebb tinédzsere: sose jár el sehova, egyetlen barátnője van és – ami a legjobb – nem sok pasi mer vele szórakozni. Imádja az életét és nem cserélné el senkivel. Hogy köze van egymáshoz ennek a két embernek?Csak annyi, hogy...
Írta: Lea
Befejezett: Nem
Korhatár:
16+

 

 

 


MYBEAUTYSALON - AVON ÉRDEKESSÉGEK - MYBEAUTYSALON    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér - Nyilvántartás - Hirdetõtábla - Keresett karakterek    *****    a legnagyobb, a legerõsebb    *****    honor is my loyalty    *****    A Holnap Legendái sorozat magyar rajongói oldala. Tudj meg mindent a közelgõ új évadról és a sorozatról.    *****    Jelenleg nincs karakter-stop érvényben, azaz szabadon hozható bármely faj, bármilyen nembõl és bármely tájegységre -RPG    *****    Szeretted a Trónok Harcát? Ha Westeros lenyûgözött, akkor Aneliath sem okozhat csalódást - Csatlakozz! FRPG    *****    szerepjátk - rengeteg kanon és keresett karakter - izgalmas plotok - pörgõs közösség - FRPG    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Gyors lomtalanítás lakás, garázs, pince, padlás, nyaraló kipakolás kiürítés, elszállítással Somogy megyében.    *****    Lakás lomtalanítás Somogy megyében olcsón.    *****    Ayang, avagy milyen is az élet a világ másik felén    *****    Jótékonysági licit Aprajafalva mentett kutyusaiért! Gyertek! :)    *****    Jótákonysági licit! Gyertek, licitáljatok Aprajafalva mentett kutyusaiért!:)    *****    Diplomás asztrológustól: A nyárra való tekintettel. Horoszkóp + 3 éves elõrejelzés 2000 Ft. a konzultáció ingyenes!Katt!    *****    Szeretted a Trónok Harcát? Ha Westeros lenyûgözött, akkor Aneliath sem okozhat csalódást - Csatlakozz! FRPG    *****    Unalmas a nyár? Szeretnél kikapcsolódni? Az írás a véredben van? Szeretnéd kiélni a vágyaidat? - CSATLAKOZZ - FRPG    *****    SZEREPJÁTÉK - Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    A te szavazatodra is szükség van, kérlek szavazz a családi napos pályázatunkra. A fõoldalról a szövegre klikkelve...!