Novus

 

 

Akadálymentesített oldal
A G-portal Mozgalomról

 

AZ OLDALON FUTÓ VERSENYEK

A kocka el van vetve

A versenyben adott egy dobókocka száma, egy karakter, egy helyszín és egy szituáció. Vajon milyen történeteket tudtok belőle kihozni? A szerencsére most szükségetek lesz.
Leadási határidő: 2016. március 20.

----------------------------------------

Kritikus tömeg

Nem túl bonyolult kommentverseny. A lényege, hogy minél több műnél írj pár sort, véleményt a szerzőnek. Három havonta nullázódik a szám, a részletek a linkre kattintva, elérhetőek.
Következő nullázódás: 2016.  május 1.

 

 VIHARSAROK

 Főoldal
Oldal
Művészek
Kapcsolat
Könyvajánló
Idézetek

Unaloműző

OLVASÓSAROK

Fanfiction
Regény
Novella
Vers
Egyperces
Színdarab

Versenymű

MŰVÉSZSAROK

Könyvtár
Kritika-iroda
Küldj be te is
Pályázatfigyelő

 

facebook hivatkozás levélküldő hivatkozás

HETI NYELVTAN

Cikkírókat felveszünk!
Érdeklődni a novus@hotmail.hu e-mail címen.

Addig is az Archívumban az eddig feldolgozott témák megtalálhatóak. 

 

Apróhirdetések

Iratkozz fel a
NOVUS POSTAGALAMBJÁRA,
hogy havonta értesülhess a legfrissebb információkról.

---------------------------------------

SEGÍTS A HANGODDAL

Egy olyan kezdeményezés tagja lehetsz, mely segít a látássérülteknek elolvasni, meghallgatni egy könyvet. Bárki jelentkezhet önkéntes alapon. Részleteket a linkre kattintva olvashatjátok.

---------------------------------------

LÉGY A SZERKESZTŐSÉG TAGJA

Szerkesztőségi tagokat keresek a Novus aktualitásának és frisseségének megőrzése érdekében. Több pozíció is üres, úgyhogy szabad a pálya a jelentkezésben. Részletek a linkre kattintva, vagy pedig a novus@hotmail.hu címen.

---------------------------------------

Rose Woods könyvei az Adamobooks kiadónál. Kapj rá te is!

 

SZERZŐI JOGOK 

A Novuson található történetek az oldal szerzőinek munkái. Kizárólag az ő hozzájárulásukkal publikálhatóak máshol. Ha itt nem éred el őket, vedd fel velem a kapcsolatot (novus@hotmail.hu) és segítek.

 

Kritika - Viccadict
 
Az első és számomra leginkább szemet szúró hiba a fogalmazásmódban volt. Ha lehet, kerüld az angol kifejezéseket a prózai szövegedben. Természetesen nem az angol nevekre gondolok, hanem más kiefjezésekre, amik megjelentek írásodban, például „Szabadság forever.” vagy „Légyszi, légyszi, történjen valami izgi! Please!”. Nagyon „íróiatlan” és idétlenné teszik a szöveget. A számokat mindig betűvel írd ki, maximum az évszámok esetében fogadható el ez a megoldás. Nem baj az, ha ennyire könnyed, gördülékeny stílust választasz narrátornak, de nem szerencsés, mert könnyen át lehet esni a túl oldalra.  Nem szabad minden mondatot kommentálnia a beszélődnek, mert az hamar idegesítővé válik az olvasónak. Ugyanígy a halmozott írásjelekkel és betűkkel (pl.: „Auuuuu”). 
Figyelj oda a központozásra! A gondolatjelek előtt és után mindig, azaz MINDIG szóköz van. Figyelj arra, hogy mikor kis és mikor nagy betű a komment, ezt most ha nem baj, nem fejtem ki, rengeteg helyen található magyarázat hozzá, javaslom olvass el egy erről szóló cikket.
Kicsit felszínesen fogalmazol, szerencsésebb lenne, ha jobban kifejtenéd a dolgokat, a cselekményekről, a tájról, emlékekről is sokkal részletesebb leírás lenne szükséges. 
A mű eleje a történet szempontjából teljesen felesleges, ahhoz nem elég részletes és terjedelmes, hogy ezalatt ismerjük és szeressük meg a szereplőt, így szerintem értelmét vesztette a dolog. 
Az egész esemény túl gyorsan történik, látszólag minden konfliktus nélkül. A főszereplő teljesen ok nélkül belemegy, hogy meghaljon, szinte kérdést sem tesz fel, ezzel pedig nem tud azonosulni az olvasó, nem tudja komolyan venni a szituációt. Ahhoz, hogy jobban megértse az olvasó, mi miért történik, részletesebb leírásra van szükség, az átkot is jobban ki kellene dolgozni. Miért nem várhatott a lány megölése pár napot? Miért mindig tizenhat éves korában öli meg? Ezek alapvető kérdések, amire nem kapjuk meg a választ, de izgalmasabb volna, ha a miérteket jobban körülírnád. Azért nem fejted ki, mert a főszereplőd már emlékszik. De mi, olvasók nem emlékszünk, így muszáj valahogy leírnod, mi történt. Történhetne akár ez egy emlék kidolgozásának útján, ahol megjelenik a boszorkány, aki rászórta az átkot, vagy akár Karel is kifejthetné. A miértekre muszáj mindig választ adni különben az írás életszerűtlenné, logikátlanná válik. 
Sok sikert a továbbiakban! :)

SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!