Novus

 

 

Akadálymentesített oldal
A G-portal Mozgalomról

 

AZ OLDALON FUTÓ VERSENYEK

A kocka el van vetve

A versenyben adott egy dobókocka száma, egy karakter, egy helyszín és egy szituáció. Vajon milyen történeteket tudtok belőle kihozni? A szerencsére most szükségetek lesz.
Leadási határidő: 2016. március 20.

----------------------------------------

Kritikus tömeg

Nem túl bonyolult kommentverseny. A lényege, hogy minél több műnél írj pár sort, véleményt a szerzőnek. Három havonta nullázódik a szám, a részletek a linkre kattintva, elérhetőek.
Következő nullázódás: 2016.  május 1.

 

 VIHARSAROK

 Főoldal
Oldal
Művészek
Kapcsolat
Könyvajánló
Idézetek

Unaloműző

OLVASÓSAROK

Fanfiction
Regény
Novella
Vers
Egyperces
Színdarab

Versenymű

MŰVÉSZSAROK

Könyvtár
Kritika-iroda
Küldj be te is
Pályázatfigyelő

 

facebook hivatkozás levélküldő hivatkozás

HETI NYELVTAN

Cikkírókat felveszünk!
Érdeklődni a novus@hotmail.hu e-mail címen.

Addig is az Archívumban az eddig feldolgozott témák megtalálhatóak. 

 

Apróhirdetések

Iratkozz fel a
NOVUS POSTAGALAMBJÁRA,
hogy havonta értesülhess a legfrissebb információkról.

---------------------------------------

SEGÍTS A HANGODDAL

Egy olyan kezdeményezés tagja lehetsz, mely segít a látássérülteknek elolvasni, meghallgatni egy könyvet. Bárki jelentkezhet önkéntes alapon. Részleteket a linkre kattintva olvashatjátok.

---------------------------------------

LÉGY A SZERKESZTŐSÉG TAGJA

Szerkesztőségi tagokat keresek a Novus aktualitásának és frisseségének megőrzése érdekében. Több pozíció is üres, úgyhogy szabad a pálya a jelentkezésben. Részletek a linkre kattintva, vagy pedig a novus@hotmail.hu címen.

---------------------------------------

Rose Woods könyvei az Adamobooks kiadónál. Kapj rá te is!

 

SZERZŐI JOGOK 

A Novuson található történetek az oldal szerzőinek munkái. Kizárólag az ő hozzájárulásukkal publikálhatóak máshol. Ha itt nem éred el őket, vedd fel velem a kapcsolatot (novus@hotmail.hu) és segítek.

 

Jeanne

Madár vagyok

Madár vagyok.
Tollaimat az este árnyai marják,
csak én, mások nem hallják
ahogy csontig hatol a sötét,
a csend, a magány.
Csőrömmel felcsippentek
egy gilisztadarabot,
a többieknek is marad
- gondolom magamban,
társ nélkül a szabadban.
Többiek, hol vagytok?
Egyedül miért hagytok?
Nem hallom hangotok,
sem szárnyaitok zúgását, 
csak a magány mély morgását.
Megeszem az utolsó 
gilisztadarabot.
Egyedül maradok,
már egyedül akarok.
 
 
3 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2014.06.08. 16:07
Alamaise

Kedves Jeanne!

Nem tudom, mióta foglalkozol versekkel, mert ez kezdetnek nem rossz, de a rímek csak gyenge ragrímek, eléggé erőltetettek. Maga a vers története egyedi, átérzem, ahogy a madárka egyedül van és szomorkodik. A "csontig hatoló sötét" és a "magány mély morgása" remekül érzékelteti a kétségbeesést. Az utolsó sor elrontja az összképet, nem illik oda a megfogalmazás miatt. Teljesen értelmetlen. Jobban hangzana példának okáért "szívemen lakatok" vagy "sötétben ragadok". Bár az sem túl előnyös, hogy a rímeket rendszertelenül vezetted. Hol párban vannak, hol pedig hármasával, de volt hogy három sort is rím nélkül hagytál. Foghatjuk a madár feldúlt lelki állapotára, de azt nem így kellett volna csinálni. Összességében igényelne még egy kis átdolgozást.

Idézet
2014.03.29. 16:21
Jeanne

Szia!
Nagyon köszönöm, hogy elolvastad és leírtad a vélményedet! Teljesen jó a meglátásod, szándékosan használtam a madarat a magány kifejezésének eszközeként, s örülök is hogy feltűnt! 
További szép napot Neked! :)

Idézet
2014.03.29. 09:16
Senussya

Szia! A cím felkeltette az érdeklődésem, én is eljátszottam már annak a gondolatával, hogy milyen lenne madárnak lenni, így elolvastam. Igaz a versed nem a szabadságról szól, mint először hittem, hogy arról fog, de így is jó volt. Érdekesnek tartom, hogy madár metaforát használsz s a magányról írsz, hiszen a madarak általában csapatostul élnek, de gondolom pont emiatt a paradoxon miatt választottad ezt. 

Köszönöm, hogy elolvashattam.

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások

MYBEAUTYSALON - AVON ÉRDEKESSÉGEK - MYBEAUTYSALON    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér - Nyilvántartás - Hirdetõtábla - Keresett karakterek    *****    a legnagyobb, a legerõsebb    *****    honor is my loyalty    *****    A Holnap Legendái sorozat magyar rajongói oldala. Tudj meg mindent a közelgõ új évadról és a sorozatról.    *****    Jelenleg nincs karakter-stop érvényben, azaz szabadon hozható bármely faj, bármilyen nembõl és bármely tájegységre -RPG    *****    Szeretted a Trónok Harcát? Ha Westeros lenyûgözött, akkor Aneliath sem okozhat csalódást - Csatlakozz! FRPG    *****    szerepjátk - rengeteg kanon és keresett karakter - izgalmas plotok - pörgõs közösség - FRPG    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Gyors lomtalanítás lakás, garázs, pince, padlás, nyaraló kipakolás kiürítés, elszállítással Somogy megyében.    *****    Lakás lomtalanítás Somogy megyében olcsón.    *****    Ayang, avagy milyen is az élet a világ másik felén    *****    Jótékonysági licit Aprajafalva mentett kutyusaiért! Gyertek! :)    *****    Jótákonysági licit! Gyertek, licitáljatok Aprajafalva mentett kutyusaiért!:)    *****    Diplomás asztrológustól: A nyárra való tekintettel. Horoszkóp + 3 éves elõrejelzés 2000 Ft. a konzultáció ingyenes!Katt!    *****    Szeretted a Trónok Harcát? Ha Westeros lenyûgözött, akkor Aneliath sem okozhat csalódást - Csatlakozz! FRPG    *****    Unalmas a nyár? Szeretnél kikapcsolódni? Az írás a véredben van? Szeretnéd kiélni a vágyaidat? - CSATLAKOZZ - FRPG    *****    SZEREPJÁTÉK - Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    A te szavazatodra is szükség van, kérlek szavazz a családi napos pályázatunkra. A fõoldalról a szövegre klikkelve...!