Novus

 

 

Akadálymentesített oldal
A G-portal Mozgalomról

 

AZ OLDALON FUTÓ VERSENYEK

A kocka el van vetve

A versenyben adott egy dobókocka száma, egy karakter, egy helyszín és egy szituáció. Vajon milyen történeteket tudtok belőle kihozni? A szerencsére most szükségetek lesz.
Leadási határidő: 2016. március 20.

----------------------------------------

Kritikus tömeg

Nem túl bonyolult kommentverseny. A lényege, hogy minél több műnél írj pár sort, véleményt a szerzőnek. Három havonta nullázódik a szám, a részletek a linkre kattintva, elérhetőek.
Következő nullázódás: 2016.  május 1.

 

 VIHARSAROK

 Főoldal
Oldal
Művészek
Kapcsolat
Könyvajánló
Idézetek

Unaloműző

OLVASÓSAROK

Fanfiction
Regény
Novella
Vers
Egyperces
Színdarab

Versenymű

MŰVÉSZSAROK

Könyvtár
Kritika-iroda
Küldj be te is
Pályázatfigyelő

 

facebook hivatkozás levélküldő hivatkozás

HETI NYELVTAN

Cikkírókat felveszünk!
Érdeklődni a novus@hotmail.hu e-mail címen.

Addig is az Archívumban az eddig feldolgozott témák megtalálhatóak. 

 

Apróhirdetések

Iratkozz fel a
NOVUS POSTAGALAMBJÁRA,
hogy havonta értesülhess a legfrissebb információkról.

---------------------------------------

SEGÍTS A HANGODDAL

Egy olyan kezdeményezés tagja lehetsz, mely segít a látássérülteknek elolvasni, meghallgatni egy könyvet. Bárki jelentkezhet önkéntes alapon. Részleteket a linkre kattintva olvashatjátok.

---------------------------------------

LÉGY A SZERKESZTŐSÉG TAGJA

Szerkesztőségi tagokat keresek a Novus aktualitásának és frisseségének megőrzése érdekében. Több pozíció is üres, úgyhogy szabad a pálya a jelentkezésben. Részletek a linkre kattintva, vagy pedig a novus@hotmail.hu címen.

---------------------------------------

Rose Woods könyvei az Adamobooks kiadónál. Kapj rá te is!

 

SZERZŐI JOGOK 

A Novuson található történetek az oldal szerzőinek munkái. Kizárólag az ő hozzájárulásukkal publikálhatóak máshol. Ha itt nem éred el őket, vedd fel velem a kapcsolatot (novus@hotmail.hu) és segítek.

 

Kritika - Alina

Julie Olivier - Szálak

A cím úgy igazából nem keltette fel az érdeklődésemet, szóval, hogyha nem erről a műről kellene kritikát írnom, akkor lehet, hogy továbbgörgettem volna egy másikat keresve. Egy izgalmasabb, rejtélyesebb címre sokkal jobban rákapok, és már a cím miatt is olvasni kezdem.
Az kezdő mondatok nagyon is tetszettek, főleg az, hogy nem a megszokott sablonok. Ha egy olyannal kezdted volna, hogy nagyon szép idő volt, vagy hogy éppen az ellentéte, rossz idő volt, már elkezdtem volna kiábrándulni a novellából, mert azok a kezdések már annyira unalmasak, hogy az hihetetlen...
Abban a részben, amiben a főszereplőt mutattad be, szerintem rengeteg információ volt összesűrítve. Az oké, hogy az a bemutatása, de akkor ne ennyire tömören fogalmazd meg. Legyen valami kerete is a dolognak, "díszítsd ki" egy kicsit a szöveget. Nem kevés információt zúdítottál egy nem túl hosszú szövegben, és ebből nagy részét elfelejtik, mire a végére érnek. Tehát színezd ki azt a részt is.
Azt furcsállottam kicsit, hogy a haja nagy kincs volt, de ez a részlet is megfogott, mert ez sem a megszokott. Egyre jobban kezdett érdekelni a dolog, éreztem már az elején, hogy a haja egy fontos történés része lesz majd. Mikor elkezdődött a történet kibontakozása, akkor már izgalommal olvastam, hogy mi fog történni, és vártam, hol lesz egy fordulat. Az már szimpatikus volt a pszichológusban, hogy nem borult a nyakába, holott már érezte a dolgokat, de akkor is a munkája miatt közömbös maradt, és nem engedett a magázódásból sem. A lány érzelmeiből már sejtettem, hogy a vége az lesz, hogy összejönnek, már csak arra voltam kíváncsi, hogyan. Ott egy kicsit rontottál a történeten, hogy megnyerte a versenyt, mert ez kicsit kezdett elsablonosodni, hogy jajj a szegény szerencsétlennek megvalósul az álma. De szépen kihoztad magad ebből a csapdából azzal, hogy lenyiszálták a haját. Bár ez is várható volt, hogy történik majd vele valami. De a vége kifejezetten tetszett, főleg ahogy leírtad a történteket.
Összevetve az egész elég jó novellának sikerült, tetszett a tagolásod, hogy nem volt olyan egyben a szöveg, és könnyebb volt olvasni. Helyesírási hibát nem észleltem, szerintem nincs is benne.

 


MYBEAUTYSALON - AVON ÉRDEKESSÉGEK - MYBEAUTYSALON    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér - Nyilvántartás - Hirdetõtábla - Keresett karakterek    *****    a legnagyobb, a legerõsebb    *****    honor is my loyalty    *****    A Holnap Legendái sorozat magyar rajongói oldala. Tudj meg mindent a közelgõ új évadról és a sorozatról.    *****    Jelenleg nincs karakter-stop érvényben, azaz szabadon hozható bármely faj, bármilyen nembõl és bármely tájegységre -RPG    *****    Szeretted a Trónok Harcát? Ha Westeros lenyûgözött, akkor Aneliath sem okozhat csalódást - Csatlakozz! FRPG    *****    szerepjátk - rengeteg kanon és keresett karakter - izgalmas plotok - pörgõs közösség - FRPG    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Gyors lomtalanítás lakás, garázs, pince, padlás, nyaraló kipakolás kiürítés, elszállítással Somogy megyében.    *****    Lakás lomtalanítás Somogy megyében olcsón.    *****    Ayang, avagy milyen is az élet a világ másik felén    *****    Jótékonysági licit Aprajafalva mentett kutyusaiért! Gyertek! :)    *****    Jótákonysági licit! Gyertek, licitáljatok Aprajafalva mentett kutyusaiért!:)    *****    Diplomás asztrológustól: A nyárra való tekintettel. Horoszkóp + 3 éves elõrejelzés 2000 Ft. a konzultáció ingyenes!Katt!    *****    Szeretted a Trónok Harcát? Ha Westeros lenyûgözött, akkor Aneliath sem okozhat csalódást - Csatlakozz! FRPG    *****    Unalmas a nyár? Szeretnél kikapcsolódni? Az írás a véredben van? Szeretnéd kiélni a vágyaidat? - CSATLAKOZZ - FRPG    *****    SZEREPJÁTÉK - Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    A te szavazatodra is szükség van, kérlek szavazz a családi napos pályázatunkra. A fõoldalról a szövegre klikkelve...!