Novus

 

 

Akadálymentesített oldal
A G-portal Mozgalomról

 

AZ OLDALON FUTÓ VERSENYEK

A kocka el van vetve

A versenyben adott egy dobókocka száma, egy karakter, egy helyszín és egy szituáció. Vajon milyen történeteket tudtok belőle kihozni? A szerencsére most szükségetek lesz.
Leadási határidő: 2016. március 20.

----------------------------------------

Kritikus tömeg

Nem túl bonyolult kommentverseny. A lényege, hogy minél több műnél írj pár sort, véleményt a szerzőnek. Három havonta nullázódik a szám, a részletek a linkre kattintva, elérhetőek.
Következő nullázódás: 2016.  május 1.

 

 VIHARSAROK

 Főoldal
Oldal
Művészek
Kapcsolat
Könyvajánló
Idézetek

Unaloműző

OLVASÓSAROK

Fanfiction
Regény
Novella
Vers
Egyperces
Színdarab

Versenymű

MŰVÉSZSAROK

Könyvtár
Kritika-iroda
Küldj be te is
Pályázatfigyelő

 

facebook hivatkozás levélküldő hivatkozás

HETI NYELVTAN

Cikkírókat felveszünk!
Érdeklődni a novus@hotmail.hu e-mail címen.

Addig is az Archívumban az eddig feldolgozott témák megtalálhatóak. 

 

Apróhirdetések

Iratkozz fel a
NOVUS POSTAGALAMBJÁRA,
hogy havonta értesülhess a legfrissebb információkról.

---------------------------------------

SEGÍTS A HANGODDAL

Egy olyan kezdeményezés tagja lehetsz, mely segít a látássérülteknek elolvasni, meghallgatni egy könyvet. Bárki jelentkezhet önkéntes alapon. Részleteket a linkre kattintva olvashatjátok.

---------------------------------------

LÉGY A SZERKESZTŐSÉG TAGJA

Szerkesztőségi tagokat keresek a Novus aktualitásának és frisseségének megőrzése érdekében. Több pozíció is üres, úgyhogy szabad a pálya a jelentkezésben. Részletek a linkre kattintva, vagy pedig a novus@hotmail.hu címen.

---------------------------------------

Rose Woods könyvei az Adamobooks kiadónál. Kapj rá te is!

 

SZERZŐI JOGOK 

A Novuson található történetek az oldal szerzőinek munkái. Kizárólag az ő hozzájárulásukkal publikálhatóak máshol. Ha itt nem éred el őket, vedd fel velem a kapcsolatot (novus@hotmail.hu) és segítek.

 

Mindenkori ajándékötletek íróknak

A karácsonyi sürgés forgásban a Novus facebook oldalán folyamatosan jelentek meg az ötletek, mivel érdemes meglepni író barátainkat. Ez viszont nem csak karácsonyra lehet érvényes, hanem születésnapokra, évfordulókra, vagy akármilyen alkalomra, amikor valamilyen ajándékkal szeretnéd meglepni őt. Gyűjtsük is össze kategorikusan, merre érdemes nézelődni:

Feliratos bögre

I turn coffee into books feliratú bögreKépzeletbeli íróink kezéből sosem hiányzik egy-egy bögre kávé, hogy határidőre készen legyenek mindennel. Hát akkor adjunk nekik valami olyat, amit biztosan használni fognak, akár naponta többször is. Élénkítő lehet valami vicces felirat rajta, mint például: "A kávét könyvekké változtatom", vagy éppen "Igen, egy másik könyven dolgozom épp".

De akár meglephető a könyvének egy részletével, vagy egy olyan felirattal, ami személyesebb is. A lényeg, hogy egy jó kávé sokat segíthet, elsősorban határidők előtt, így a bögre mindenképp jó ajándéknak bizonyulhat.

 

 

Feliratos póló

This is my writer costume feliratú póló

Azok az írók, akik termékenyek, gyakran nap dolgoznak, főleg ha teljes állásban művelik a mesterséget. Ekkor pedig célszerű egy kényelmes ruhát húzniuk. Hát nem lenne tökéletes ajándék, ha még egy hozzá illő feliratot is rányomtattok? Mint például: "Kérlek ne idegesítsd fel az írót. Beletehet a regényébe és megölhet" vagy esetleg "Ez az írójelmezem". Utóbbi akár még egy farsangi bál jelmezeként is eladható lehet, ha ügyesen forgatja a szavakat az illető.

A bögre és póló párosítással pedig tisztán üzenhetnek akár a nagyvilágnak. Le sem tagadhatnák mesterségüket. Főleg, ha egymásra utaló szövegek vannak kinyomtatva: "Én csak kávét akarok inni, alkotni és aludni."

 

Egyéb hasznos holmik

Sztorikockák ajándéknak Hallottatok már valaha a sztorikockákról? Remek kis ajándék lehet tapasztaltabb és kezdő íróknak egyaránt. A dobozban több kocka is van, mindegyik kockán más-más képekkel. Így hát nem kell mást csinálni, mint dobni, és a képről asszociálni.

Izgalmas lehet akár a szülinapi partin egy játéknak. Folytatásos történet, de mindenkinek dobnia kell. Hétköznapi használtaban pedig hasznos lehet a készítőnek egy-egy elakadás során, vagy ha egy teljesen új ötlettel kell előállnia egy rövid határidőn belül.

 

"Írók gyógyszere.  Az írói blokk gyógyíre." feliratú üvegcseEz az utolsó pillanatban is elkészíthető ajándék azoknak az alkotóknak szól, akik gyakran hajlamosak az úgynevezett írói blokkban, vagy fehér lap szindrómában betegeskedni.

Egy, akár saját kezűleg is elkészíthető ajándék gyors, és talán még személyesebb is. A fiolában kapszulák helyett papírdarabkák vannak, amelyeken egy-egy szó áll. Az itthon még kevésbé ismert "mágnesköltészet" elgondolásán alapul az ötlet. A szavak gyakran szürreális és tömör képet írnak le, csupán azzal, hogy a kihúzott szavak mágnesként gyűlnek össze, és változtatják meg a másik jelentését. 

Hasznos lehet regényíróknak és novellistáknak is, hisz ha inspiráló, gondolatébresztő szavakkal töltjük meg az üvegcsét, bárkinek eszébe juthat róluk egy-egy jó történet. A kiszerelés pedig egyértelműen gyógyszeres üvegcsére emlékeztető fiola, melyen az alábbi felirat áll: "Írók gyógyszere. Az írói blokk gyógyíre." 

Kész szerencse, hogy vény nélkül kapható! ;)

 

Egyéb haszontalan holmik

Szappan írói blokk ellenHa szeretnénk valami vicces, ám roppantul haszontalan dolgot adni kedves író ismerősünknek az alábbi szappan tökéletes ötlet lenne. Lehet kézműves szappan, vagy egyszerű, bolti változat is. Illatos, és még az írói blokk ellen is jó hatással van. Érdemes az ínséges időszakokra tartogatni. A felirat szerint az ilyen szappan:

"Szappan írói válságra. Kiötölt ötletetek és valószínűleg egy vámpír illatát tartalmazza. 
Gyerünk már! Ez csak egy szappan, nem varázslat. Próbáld a vodkát! 
Kézzel készített árú."

Azok az ötletek, melyek a legjobb és legihletőbb helyen születnek, sokszor elveszhetnek. Ez a hely ugyanis a fürdő, ahova papírt kifejezetten Vízhatlan jegyzetfüzet csempére erősítvetilos bevinni, főleg, ha tintával ír az ember. Ám a kreatív alkotók kitaláltak és létrehoztak erre is egy megoldást. Íme, hölgyeim és uraim, a vízálló jegyzetfüzet, melyet kényelmesen el lehet helyezni a csempén, a tusolónál, a kézmósónál, vagy akár a toalet mellett. 

Vízhatlanságának köszönhetően nem ázik el, nem tűnnek el róla a szövegek, így nem vesznek el a legnyugodtabb helyen születő ötletek sem. Az persze már más kérdés, hogy tusolás után tíz percen belül még nem felejtjük el a gondolatot. Talán legközelebb a félálomban születő elképzeléseket megörökítő szerkezetet hozzák létre. Az mindenképpen hasznos találmány lenne.

 

Mindegy mit adunk szerettünknek, a lényeg, hogy ha szívből jön, és kreatív megoldás, mindenképp örülni fog neki. Születésnap, névnap, karácsony, húsvét, évforduló vagy egy egyszerű hétköznapi meglepetés. Ebből a szempontból mindegy, hisz az ajándékkal azt jelezzük, hogy törődünk a másikkal, és ez többet érhet bármilyen drága meglepetésnél.  

 

Még nincs hozzászólás.

MYBEAUTYSALON - AVON ÉRDEKESSÉGEK - MYBEAUTYSALON    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér - Nyilvántartás - Hirdetõtábla - Keresett karakterek    *****    a legnagyobb, a legerõsebb    *****    honor is my loyalty    *****    A Holnap Legendái sorozat magyar rajongói oldala. Tudj meg mindent a közelgõ új évadról és a sorozatról.    *****    Jelenleg nincs karakter-stop érvényben, azaz szabadon hozható bármely faj, bármilyen nembõl és bármely tájegységre -RPG    *****    Szeretted a Trónok Harcát? Ha Westeros lenyûgözött, akkor Aneliath sem okozhat csalódást - Csatlakozz! FRPG    *****    szerepjátk - rengeteg kanon és keresett karakter - izgalmas plotok - pörgõs közösség - FRPG    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Gyors lomtalanítás lakás, garázs, pince, padlás, nyaraló kipakolás kiürítés, elszállítással Somogy megyében.    *****    Lakás lomtalanítás Somogy megyében olcsón.    *****    Ayang, avagy milyen is az élet a világ másik felén    *****    Jótékonysági licit Aprajafalva mentett kutyusaiért! Gyertek! :)    *****    Jótákonysági licit! Gyertek, licitáljatok Aprajafalva mentett kutyusaiért!:)    *****    Diplomás asztrológustól: A nyárra való tekintettel. Horoszkóp + 3 éves elõrejelzés 2000 Ft. a konzultáció ingyenes!Katt!    *****    Szeretted a Trónok Harcát? Ha Westeros lenyûgözött, akkor Aneliath sem okozhat csalódást - Csatlakozz! FRPG    *****    Unalmas a nyár? Szeretnél kikapcsolódni? Az írás a véredben van? Szeretnéd kiélni a vágyaidat? - CSATLAKOZZ - FRPG    *****    SZEREPJÁTÉK - Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    A te szavazatodra is szükség van, kérlek szavazz a családi napos pályázatunkra. A fõoldalról a szövegre klikkelve...!