Novus

 

 

Akadálymentesített oldal
A G-portal Mozgalomról

 

AZ OLDALON FUTÓ VERSENYEK

A kocka el van vetve

A versenyben adott egy dobókocka száma, egy karakter, egy helyszín és egy szituáció. Vajon milyen történeteket tudtok belőle kihozni? A szerencsére most szükségetek lesz.
Leadási határidő: 2016. március 20.

----------------------------------------

Kritikus tömeg

Nem túl bonyolult kommentverseny. A lényege, hogy minél több műnél írj pár sort, véleményt a szerzőnek. Három havonta nullázódik a szám, a részletek a linkre kattintva, elérhetőek.
Következő nullázódás: 2016.  május 1.

 

 VIHARSAROK

 Főoldal
Oldal
Művészek
Kapcsolat
Könyvajánló
Idézetek

Unaloműző

OLVASÓSAROK

Fanfiction
Regény
Novella
Vers
Egyperces
Színdarab

Versenymű

MŰVÉSZSAROK

Könyvtár
Kritika-iroda
Küldj be te is
Pályázatfigyelő

 

facebook hivatkozás levélküldő hivatkozás

HETI NYELVTAN

Cikkírókat felveszünk!
Érdeklődni a novus@hotmail.hu e-mail címen.

Addig is az Archívumban az eddig feldolgozott témák megtalálhatóak. 

 

Apróhirdetések

Iratkozz fel a
NOVUS POSTAGALAMBJÁRA,
hogy havonta értesülhess a legfrissebb információkról.

---------------------------------------

SEGÍTS A HANGODDAL

Egy olyan kezdeményezés tagja lehetsz, mely segít a látássérülteknek elolvasni, meghallgatni egy könyvet. Bárki jelentkezhet önkéntes alapon. Részleteket a linkre kattintva olvashatjátok.

---------------------------------------

LÉGY A SZERKESZTŐSÉG TAGJA

Szerkesztőségi tagokat keresek a Novus aktualitásának és frisseségének megőrzése érdekében. Több pozíció is üres, úgyhogy szabad a pálya a jelentkezésben. Részletek a linkre kattintva, vagy pedig a novus@hotmail.hu címen.

---------------------------------------

Rose Woods könyvei az Adamobooks kiadónál. Kapj rá te is!

 

SZERZŐI JOGOK 

A Novuson található történetek az oldal szerzőinek munkái. Kizárólag az ő hozzájárulásukkal publikálhatóak máshol. Ha itt nem éred el őket, vedd fel velem a kapcsolatot (novus@hotmail.hu) és segítek.

 

Kritika - Viccadict

Garfield Adrienne - Afrikai ima

Az első dolog, ami eszembe jutott a novellád olvasása során, hogy különleges. Ritkán olvasok ilyen nagy gonddal megírt művet, a környezet pedig egészen ritka, nem nagyon találkoztam még írással, ami ebből a világból rántott volna elő egy szeletet, így nagyon érdekesnek találtam. De a sorok átfutása során még egy dolog szúrt nagyon szemet. Átestél a ló túloldalára. Nagyon figyeltél a leírásra, a díszített mondatok megfogalmazására, de meg kell találni azt az ideális arany középutat. A mondatok kacifántosak, nagyon kell figyelnie az olvasónak, hogy megértse őket, és az a sok-sok kép és díszítés elnyomja a történet gondolatát. A novellát olvasva nem igazán az jön le, hogy milyen szépen megírtad, sokkal inkább görcsös akarás szagúvá válik, ami miatt sokat veszít az értékéből. Fontos, a szép fogalmazás, a hasonlatok, metaforák, de ügyesen kell használni őket, hogy ne vesszen el bennük az olvasó. Látom, hogy nagyon odafigyeltél mindenre, hibákat is alig találtam, (őket kigyűjtöttem neked ide alulra,) jó lesz ez, csak el kell találnod az egyensúlyt, ami csak sok-sok gyakorlás útján elérhető. Sok sikert a továbbiakban! :)

 

"de sohase tettem. " - sohasem tettem/ soha nem tettem.
"Azután örökre elengedi fiatal, reszketeg kezem " - Nem pontos, hogy mit enged el a beszélő. Az arcát? Azt nem érintette soha. Gondolom az emlékét, de érdemes lenne beleírni a mondatba, hogy egyértelművé váljon.
"ő is egyé válik " - eggyé válik
"Egyenként gyilkolnám le puszta kezemmel a dobpergéseket " - a dobpergéseket nem lehet legyilkolni. Inkább elfojtani, vagy megszűntetni.
"fájó lábban " - Ez biztosan elütés, de azért kiírtam, fájó lábbal
"hazabandukolok. " - haza bandukolok
"foghíjas, májfoltos mosolyát " - a mosolya lehet foghíjas, de májfoltos nem igazán.


SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!