Novus

 

 

Akadálymentesített oldal
A G-portal Mozgalomról

 

AZ OLDALON FUTÓ VERSENYEK

A kocka el van vetve

A versenyben adott egy dobókocka száma, egy karakter, egy helyszín és egy szituáció. Vajon milyen történeteket tudtok belőle kihozni? A szerencsére most szükségetek lesz.
Leadási határidő: 2016. március 20.

----------------------------------------

Kritikus tömeg

Nem túl bonyolult kommentverseny. A lényege, hogy minél több műnél írj pár sort, véleményt a szerzőnek. Három havonta nullázódik a szám, a részletek a linkre kattintva, elérhetőek.
Következő nullázódás: 2016.  május 1.

 

 VIHARSAROK

 Főoldal
Oldal
Művészek
Kapcsolat
Könyvajánló
Idézetek

Unaloműző

OLVASÓSAROK

Fanfiction
Regény
Novella
Vers
Egyperces
Színdarab

Versenymű

MŰVÉSZSAROK

Könyvtár
Kritika-iroda
Küldj be te is
Pályázatfigyelő

 

facebook hivatkozás levélküldő hivatkozás

HETI NYELVTAN

Cikkírókat felveszünk!
Érdeklődni a novus@hotmail.hu e-mail címen.

Addig is az Archívumban az eddig feldolgozott témák megtalálhatóak. 

 

Apróhirdetések

Iratkozz fel a
NOVUS POSTAGALAMBJÁRA,
hogy havonta értesülhess a legfrissebb információkról.

---------------------------------------

SEGÍTS A HANGODDAL

Egy olyan kezdeményezés tagja lehetsz, mely segít a látássérülteknek elolvasni, meghallgatni egy könyvet. Bárki jelentkezhet önkéntes alapon. Részleteket a linkre kattintva olvashatjátok.

---------------------------------------

LÉGY A SZERKESZTŐSÉG TAGJA

Szerkesztőségi tagokat keresek a Novus aktualitásának és frisseségének megőrzése érdekében. Több pozíció is üres, úgyhogy szabad a pálya a jelentkezésben. Részletek a linkre kattintva, vagy pedig a novus@hotmail.hu címen.

---------------------------------------

Rose Woods könyvei az Adamobooks kiadónál. Kapj rá te is!

 

SZERZŐI JOGOK 

A Novuson található történetek az oldal szerzőinek munkái. Kizárólag az ő hozzájárulásukkal publikálhatóak máshol. Ha itt nem éred el őket, vedd fel velem a kapcsolatot (novus@hotmail.hu) és segítek.

 

Kritika - Viccadict

Garfield Adrienne - Afrikai ima

Az első dolog, ami eszembe jutott a novellád olvasása során, hogy különleges. Ritkán olvasok ilyen nagy gonddal megírt művet, a környezet pedig egészen ritka, nem nagyon találkoztam még írással, ami ebből a világból rántott volna elő egy szeletet, így nagyon érdekesnek találtam. De a sorok átfutása során még egy dolog szúrt nagyon szemet. Átestél a ló túloldalára. Nagyon figyeltél a leírásra, a díszített mondatok megfogalmazására, de meg kell találni azt az ideális arany középutat. A mondatok kacifántosak, nagyon kell figyelnie az olvasónak, hogy megértse őket, és az a sok-sok kép és díszítés elnyomja a történet gondolatát. A novellát olvasva nem igazán az jön le, hogy milyen szépen megírtad, sokkal inkább görcsös akarás szagúvá válik, ami miatt sokat veszít az értékéből. Fontos, a szép fogalmazás, a hasonlatok, metaforák, de ügyesen kell használni őket, hogy ne vesszen el bennük az olvasó. Látom, hogy nagyon odafigyeltél mindenre, hibákat is alig találtam, (őket kigyűjtöttem neked ide alulra,) jó lesz ez, csak el kell találnod az egyensúlyt, ami csak sok-sok gyakorlás útján elérhető. Sok sikert a továbbiakban! :)

 

"de sohase tettem. " - sohasem tettem/ soha nem tettem.
"Azután örökre elengedi fiatal, reszketeg kezem " - Nem pontos, hogy mit enged el a beszélő. Az arcát? Azt nem érintette soha. Gondolom az emlékét, de érdemes lenne beleírni a mondatba, hogy egyértelművé váljon.
"ő is egyé válik " - eggyé válik
"Egyenként gyilkolnám le puszta kezemmel a dobpergéseket " - a dobpergéseket nem lehet legyilkolni. Inkább elfojtani, vagy megszűntetni.
"fájó lábban " - Ez biztosan elütés, de azért kiírtam, fájó lábbal
"hazabandukolok. " - haza bandukolok
"foghíjas, májfoltos mosolyát " - a mosolya lehet foghíjas, de májfoltos nem igazán.


Duguláselhárítás Debrecen    *****    Visszaszámlálás indul! A popzene 2018-as évét foglaljuk össze. Dalok, albumok, videoklipek.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Daisy Doveer - STAR STABLE ONLINE    *****    Aranysárkányok korának 617-edik esztendejében...    *****    If this is the end in fire we should burn together    *****    Keresett karakterek // Szerepjáték // Csatlakozz // Varázslat és Sárkányvér // Aneliath    *****    snowflakes in the wrong place    *****    ♛ ANELIATH ☉ varázslat és sárkányvér    *****    every monster was a (wo)man first    *****    Fedett lovardák,kör karámok, angol lovas bokszok, gép-takarmány tárolók gyártás,szerelését, építését vállaljuk!    *****    Meditációk az okkult életrõl    *****    SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP.SZEREZZ ÖRÖMET SZERETTEIDNEK KARÁCSONYRA,EGY SZEMÉLYISÉG ÉS SORS ANALÍZISSEL!VÁRLAK    *****    MINDIG SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP. Szerezz örömet SZERETTEIDNEK Karácsonyra egy tartalmas elemzéssel!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tegyél egy próbát, én segítek az értelmezésben. Várlak!    *****    Rendelj szeretteidnek, asztrológiai elemzéseket, a 20-25 oldalas születési horoszkóp elõrejelzéssel,nagyon szép ajándék!    *****    Hamarosan, karácsony:rendelj, születési, elõrejelzési, párkapcsolati, fogamzási,hold horoszkópot, biotérképet ajándékba!    *****    szekelyhirdeto    *****    Te mit tennél, hogy a legnagyobb titkod, titok is maradjon?    *****    BLACK FRIDAY AKCIÓ!! Részletek ide kattintva!    *****    READ&SPEAK BLOG-Könyvek,filmek,sorozatok-Read&Speak Blog-rsblog.hu