Novus

 

 

Akadálymentesített oldal
A G-portal Mozgalomról

 

AZ OLDALON FUTÓ VERSENYEK

A kocka el van vetve

A versenyben adott egy dobókocka száma, egy karakter, egy helyszín és egy szituáció. Vajon milyen történeteket tudtok belőle kihozni? A szerencsére most szükségetek lesz.
Leadási határidő: 2016. március 20.

----------------------------------------

Kritikus tömeg

Nem túl bonyolult kommentverseny. A lényege, hogy minél több műnél írj pár sort, véleményt a szerzőnek. Három havonta nullázódik a szám, a részletek a linkre kattintva, elérhetőek.
Következő nullázódás: 2016.  május 1.

 

 VIHARSAROK

 Főoldal
Oldal
Művészek
Kapcsolat
Könyvajánló
Idézetek

Unaloműző

OLVASÓSAROK

Fanfiction
Regény
Novella
Vers
Egyperces
Színdarab

Versenymű

MŰVÉSZSAROK

Könyvtár
Kritika-iroda
Küldj be te is
Pályázatfigyelő

 

facebook hivatkozás levélküldő hivatkozás

HETI NYELVTAN

Cikkírókat felveszünk!
Érdeklődni a novus@hotmail.hu e-mail címen.

Addig is az Archívumban az eddig feldolgozott témák megtalálhatóak. 

 

Apróhirdetések

Iratkozz fel a
NOVUS POSTAGALAMBJÁRA,
hogy havonta értesülhess a legfrissebb információkról.

---------------------------------------

SEGÍTS A HANGODDAL

Egy olyan kezdeményezés tagja lehetsz, mely segít a látássérülteknek elolvasni, meghallgatni egy könyvet. Bárki jelentkezhet önkéntes alapon. Részleteket a linkre kattintva olvashatjátok.

---------------------------------------

LÉGY A SZERKESZTŐSÉG TAGJA

Szerkesztőségi tagokat keresek a Novus aktualitásának és frisseségének megőrzése érdekében. Több pozíció is üres, úgyhogy szabad a pálya a jelentkezésben. Részletek a linkre kattintva, vagy pedig a novus@hotmail.hu címen.

---------------------------------------

Rose Woods könyvei az Adamobooks kiadónál. Kapj rá te is!

 

SZERZŐI JOGOK 

A Novuson található történetek az oldal szerzőinek munkái. Kizárólag az ő hozzájárulásukkal publikálhatóak máshol. Ha itt nem éred el őket, vedd fel velem a kapcsolatot (novus@hotmail.hu) és segítek.

 

MariaLoren

ANYA MESÉI

(részlet)
 
( Minden Jog Fenntartva! - All Rights Reserved! Copyright " szeramé " - és jogutódjai - Ez a történet, pontosabban vázlat, illetve CÉDULA, valahol, a Magyar Parlamentben megtalálható. Miképp került oda, s hogyan? Szerintem nem ez a lényeg. )
 
Egyszer volt, hol nem volt: A mesélő Millennium
 
Meg kell mondjam; - már mindenki tudta sorsunkat csak éppen mi, három apróság nem, pedig csikorogta a hó ahogyan tapostuk, a házak kéményei beleírták a levegőbe, erről beszélt a sarki szomszéd és a sarki boltos, de mi csupán annyit hallottunk;
- Szegénykéim! –
 
Édes-kevés vigasz volt ez, nagy rejtély terjengett a lelkünkben, harangoztak az érzések és bizonytalanságok bennünk, de azért minden nap, minden reggel – és délután elmentünk az iskolába.
 
Furcsának tűnt, hogy Apa nem csinál semmit, egész nap csak hanyatt feküdve tépelődik a sezlonyon, s egyik lába a szoba agyagján, egyik keze homlokára téve. Valami nagy bánat nyomhatta szívét, keveset és ritkán evett, hegedűjét sem vette elő, pedig ott lógott repedten a falon. Rég volt, hogy a Varietében muzsikált, még a háború utáni években, s nemcsak akkoriban, de jóval korábban letette már, s utoljára akkor játszott rajta, amikor Anya még köztünk volt. Elhallgattak a húrok, nem sziréneztek többé, a vonó is csak lógatta orrát, mintha valahonnan lentről akarná leolvasni;
- Vajon mi történt a gyantával, hogy nem akar már megcsókolni sem? –
 
Apa a plafont nézte, szép sötétkék szemei homályosan lesték az ég azúrját, át a plafonon, padláson. Talán Istent kereste, talán valamelyik angyalt, de választ nem talált sem ő, sem a vonó, sem a hegedű, csupán mi, nagy sokára, keserűen.
 
Apa behívott bennünket magához, körbe kellett, hogy üljük és jobban kellett rá figyelni, mint a tanító nénire. Sírva mondta el bánatát. Akkor tudtuk meg nyíltan, hogy egyszer majd el kell nekünk innen  menni, itt kell hagyni őt, a testvéreket, mindkét sárgabarackfát, még a nagyra nőtt eperfát is, a kiszáradt kúttal együtt. Búcsút kell mondanunk a gangnak, ahová esténként kiülve sokat beszélgettünk erről-arról, mindenféléről; - a világról. El kell majd köszönjünk az össze-visszarepedezett, hasadt deszkakerítéstől, Zsandártól, a kutyánktól, amelyik a kerítésen átugorva gyakorolta a „cirkuszmutatványt”; - ráugrott az arra kerékpározó nyakára. Zsandártól kétszeresen is el kellett búcsúznunk; - sintér jött érte a téglagyár mellett lakó sintér.
 
Hónapok teltek el, mialatt tudtuk:- nem marad csak az emlékünk, gyermekillatunk, ami átsodródik a városon, ki a mezőkre, legelőkre, s a búzát kaszáló gatyás paraszt már nem érzi, mert elillan a széllel.
 
 
Még nincs hozzászólás.

Duguláselhárítás Debrecen    *****    Visszaszámlálás indul! A popzene 2018-as évét foglaljuk össze. Dalok, albumok, videoklipek.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Daisy Doveer - STAR STABLE ONLINE    *****    Aranysárkányok korának 617-edik esztendejében...    *****    If this is the end in fire we should burn together    *****    Keresett karakterek // Szerepjáték // Csatlakozz // Varázslat és Sárkányvér // Aneliath    *****    snowflakes in the wrong place    *****    ♛ ANELIATH ☉ varázslat és sárkányvér    *****    every monster was a (wo)man first    *****    Fedett lovardák,kör karámok, angol lovas bokszok, gép-takarmány tárolók gyártás,szerelését, építését vállaljuk!    *****    Meditációk az okkult életrõl    *****    SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP.SZEREZZ ÖRÖMET SZERETTEIDNEK KARÁCSONYRA,EGY SZEMÉLYISÉG ÉS SORS ANALÍZISSEL!VÁRLAK    *****    MINDIG SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP. Szerezz örömet SZERETTEIDNEK Karácsonyra egy tartalmas elemzéssel!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tegyél egy próbát, én segítek az értelmezésben. Várlak!    *****    Rendelj szeretteidnek, asztrológiai elemzéseket, a 20-25 oldalas születési horoszkóp elõrejelzéssel,nagyon szép ajándék!    *****    Hamarosan, karácsony:rendelj, születési, elõrejelzési, párkapcsolati, fogamzási,hold horoszkópot, biotérképet ajándékba!    *****    szekelyhirdeto    *****    Te mit tennél, hogy a legnagyobb titkod, titok is maradjon?    *****    BLACK FRIDAY AKCIÓ!! Részletek ide kattintva!    *****    READ&SPEAK BLOG-Könyvek,filmek,sorozatok-Read&Speak Blog-rsblog.hu