Novus

 

 

Akadálymentesített oldal
A G-portal Mozgalomról

 

AZ OLDALON FUTÓ VERSENYEK

A kocka el van vetve

A versenyben adott egy dobókocka száma, egy karakter, egy helyszín és egy szituáció. Vajon milyen történeteket tudtok belőle kihozni? A szerencsére most szükségetek lesz.
Leadási határidő: 2016. március 20.

----------------------------------------

Kritikus tömeg

Nem túl bonyolult kommentverseny. A lényege, hogy minél több műnél írj pár sort, véleményt a szerzőnek. Három havonta nullázódik a szám, a részletek a linkre kattintva, elérhetőek.
Következő nullázódás: 2016.  május 1.

 

 VIHARSAROK

 Főoldal
Oldal
Művészek
Kapcsolat
Könyvajánló
Idézetek

Unaloműző

OLVASÓSAROK

Fanfiction
Regény
Novella
Vers
Egyperces
Színdarab

Versenymű

MŰVÉSZSAROK

Könyvtár
Kritika-iroda
Küldj be te is
Pályázatfigyelő

 

facebook hivatkozás levélküldő hivatkozás

HETI NYELVTAN

Cikkírókat felveszünk!
Érdeklődni a novus@hotmail.hu e-mail címen.

Addig is az Archívumban az eddig feldolgozott témák megtalálhatóak. 

 

Apróhirdetések

Iratkozz fel a
NOVUS POSTAGALAMBJÁRA,
hogy havonta értesülhess a legfrissebb információkról.

---------------------------------------

SEGÍTS A HANGODDAL

Egy olyan kezdeményezés tagja lehetsz, mely segít a látássérülteknek elolvasni, meghallgatni egy könyvet. Bárki jelentkezhet önkéntes alapon. Részleteket a linkre kattintva olvashatjátok.

---------------------------------------

LÉGY A SZERKESZTŐSÉG TAGJA

Szerkesztőségi tagokat keresek a Novus aktualitásának és frisseségének megőrzése érdekében. Több pozíció is üres, úgyhogy szabad a pálya a jelentkezésben. Részletek a linkre kattintva, vagy pedig a novus@hotmail.hu címen.

---------------------------------------

Rose Woods könyvei az Adamobooks kiadónál. Kapj rá te is!

 

SZERZŐI JOGOK 

A Novuson található történetek az oldal szerzőinek munkái. Kizárólag az ő hozzájárulásukkal publikálhatóak máshol. Ha itt nem éred el őket, vedd fel velem a kapcsolatot (novus@hotmail.hu) és segítek.

 

Alice

Karakterek kialakítása

Kedves írók,

Azért írtam a Könyvtár menübe, mert szeretnék azokon az embereken segíteni, akik veszik a fáradságot és megnézik ez a bejegyzést. Én még csak egy történetet kezdtem el, de már bánom, hogy elhamarkodottan belevágtam. Azt hittem, hogy egy „regényt” kitalálni egyszerű, fogalmazni pedig mindenki tud. TÉVEDTEM! Nem ilyen egyszerű, – sajnos - főleg a karaktereket kell jól kidolgozni! Általában ezzel szokott a legnagyobb gond lenni. Épp a minap beszélgettünk a barátnőmmel. Ő ajánlotta, hogy mielőtt még nekiállnánk akárminek is, gondolkodjunk el a szereplők jelleméről. Ez merőben befolyásolja a történet cselekményét. Ha elmerengtünk erről, akkor a következő lépésként meg kéne magunknak fogalmaznunk 5 fontos tulajdonságot, ami arra az emberre nagyon jellemző. Ha netalántán ezzel is meg volnánk, úgy már csak egy ugrás és célba is értünk, ezeket, a tulajdonságokat emberenként papírra vessük. A történet írása közben ez legyen magunk előtt, így nem tudunk eltérni a szereplő jellemétől. Nekem segített! (Ja és zárójelben megjegyzem, hogy praktikus először kézzel leírni a történetet, mert úgy sokkal eredetibb, és még a helyesírásunk is fejlődik. De ez csak egy tipp) Sok szerencsét mindenkinek az íráshoz!

 

Alice

1 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2012.08.13. 23:49
Bridge

Szia! Megfogadom ezt a tanácsot! Nemrég belekezdtem egy új regénybe, de mielőtt a cselekményt kibontakoztattam volna, leírtam egy füzetkébe a szereplők főbb tulajdonságait, afféle jellemrajzot. Ez tényleg nagyon sokat segít. Nemcsak azért, hogy az olvasó tiszta képet kapjon egy-egy karakterről, hanem az írásban is segít, főleg a párbeszédeknél, mert ha tudjuk, hogy szereplőnk egy búskomor, folyton panaszkodó öregember, akkor nem kiálthat fel egyszercsak, hogy: Jé, milyen szép napunk van ma! (jó ez elég gyenge példa volt, de legalább érthető XD)
Szóval az egyik legfontosabb hogy a szereplőket kialakítsuk, aztán jöhet a többi. Köszönöm a tippet!


MYBEAUTYSALON - AVON ÉRDEKESSÉGEK - MYBEAUTYSALON    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér - Nyilvántartás - Hirdetõtábla - Keresett karakterek    *****    a legnagyobb, a legerõsebb    *****    honor is my loyalty    *****    A Holnap Legendái sorozat magyar rajongói oldala. Tudj meg mindent a közelgõ új évadról és a sorozatról.    *****    Jelenleg nincs karakter-stop érvényben, azaz szabadon hozható bármely faj, bármilyen nembõl és bármely tájegységre -RPG    *****    Szeretted a Trónok Harcát? Ha Westeros lenyûgözött, akkor Aneliath sem okozhat csalódást - Csatlakozz! FRPG    *****    szerepjátk - rengeteg kanon és keresett karakter - izgalmas plotok - pörgõs közösség - FRPG    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Gyors lomtalanítás lakás, garázs, pince, padlás, nyaraló kipakolás kiürítés, elszállítással Somogy megyében.    *****    Lakás lomtalanítás Somogy megyében olcsón.    *****    Ayang, avagy milyen is az élet a világ másik felén    *****    Jótékonysági licit Aprajafalva mentett kutyusaiért! Gyertek! :)    *****    Jótákonysági licit! Gyertek, licitáljatok Aprajafalva mentett kutyusaiért!:)    *****    Diplomás asztrológustól: A nyárra való tekintettel. Horoszkóp + 3 éves elõrejelzés 2000 Ft. a konzultáció ingyenes!Katt!    *****    Szeretted a Trónok Harcát? Ha Westeros lenyûgözött, akkor Aneliath sem okozhat csalódást - Csatlakozz! FRPG    *****    Unalmas a nyár? Szeretnél kikapcsolódni? Az írás a véredben van? Szeretnéd kiélni a vágyaidat? - CSATLAKOZZ - FRPG    *****    SZEREPJÁTÉK - Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    A te szavazatodra is szükség van, kérlek szavazz a családi napos pályázatunkra. A fõoldalról a szövegre klikkelve...!