Novus

 

 

Akadálymentesített oldal
A G-portal Mozgalomról

 

AZ OLDALON FUTÓ VERSENYEK

A kocka el van vetve

A versenyben adott egy dobókocka száma, egy karakter, egy helyszín és egy szituáció. Vajon milyen történeteket tudtok belőle kihozni? A szerencsére most szükségetek lesz.
Leadási határidő: 2016. március 20.

----------------------------------------

Kritikus tömeg

Nem túl bonyolult kommentverseny. A lényege, hogy minél több műnél írj pár sort, véleményt a szerzőnek. Három havonta nullázódik a szám, a részletek a linkre kattintva, elérhetőek.
Következő nullázódás: 2016.  május 1.

 

 VIHARSAROK

 Főoldal
Oldal
Művészek
Kapcsolat
Könyvajánló
Idézetek

Unaloműző

OLVASÓSAROK

Fanfiction
Regény
Novella
Vers
Egyperces
Színdarab

Versenymű

MŰVÉSZSAROK

Könyvtár
Kritika-iroda
Küldj be te is
Pályázatfigyelő

 

facebook hivatkozás levélküldő hivatkozás

HETI NYELVTAN

Cikkírókat felveszünk!
Érdeklődni a novus@hotmail.hu e-mail címen.

Addig is az Archívumban az eddig feldolgozott témák megtalálhatóak. 

 

Apróhirdetések

Iratkozz fel a
NOVUS POSTAGALAMBJÁRA,
hogy havonta értesülhess a legfrissebb információkról.

---------------------------------------

SEGÍTS A HANGODDAL

Egy olyan kezdeményezés tagja lehetsz, mely segít a látássérülteknek elolvasni, meghallgatni egy könyvet. Bárki jelentkezhet önkéntes alapon. Részleteket a linkre kattintva olvashatjátok.

---------------------------------------

LÉGY A SZERKESZTŐSÉG TAGJA

Szerkesztőségi tagokat keresek a Novus aktualitásának és frisseségének megőrzése érdekében. Több pozíció is üres, úgyhogy szabad a pálya a jelentkezésben. Részletek a linkre kattintva, vagy pedig a novus@hotmail.hu címen.

---------------------------------------

Rose Woods könyvei az Adamobooks kiadónál. Kapj rá te is!

 

SZERZŐI JOGOK 

A Novuson található történetek az oldal szerzőinek munkái. Kizárólag az ő hozzájárulásukkal publikálhatóak máshol. Ha itt nem éred el őket, vedd fel velem a kapcsolatot (novus@hotmail.hu) és segítek.

 

Joshsword

Én így írok

Sokat gondolkodtam, hogy milyen tanácsot is adhatnék, valakinek, aki írással próbálkozik.

Előttem már ketten adtak néhány ötletet.

1, Mielőtt én is adnék, először a barátokról szólnék. Vigyázzunk velük! Nekem hajdanán egy vörösdiplomás lány javítgatta az írásaimat (lektorálta). Sokszor megváltozatta a mondatokban levő szavak sorrendjét, hogy nyelvtanilag helyes legyen. Sajnos ennek, az lett az eredménye, hogy a történet elvesztette az „egyéni” hangulatát. Viszont, az biztos, hogy nagyon sokat számít, ha van néhány ember, akiknek tetszenek az írásaitok!

2, Zene! Hihetetlenül meghatározó és inspiráló, ha megtaláljuk a történethez a megfelelő zenét! Szerintem ezt nem kell részleteznem. Pl. Harchoz – rock.

3, Háttér munka! Amikor valamihez köthető a történetünk, olvassunk egy kicsit a témában. Pl. én egy boszorkányt képzeltem a történetembe, és emiatt rengeteg kutató munkát végeztem. Ráadásul a regényem (A Kereszt Nevében) leginkább az egyházi hitről, a keresztes lovagokról, stb szól. Sokat kellett olvasnom, de ezt szerettem, és élveztem.

4, Szereplők! Hát igen! Ha a történet, nem pár oldal, akkor a szereplők könnyen kavarodhatnak. Előfordult velem, a regényemben, hogy pár fejezettel később, már teljesen más volt a fogadó neve, ahol a főhős felnevelkedett J Én ezért névjegyzéket használok, minden történet elején. Érdemes még az életből is meríteni…nekem sajnos vannak emlékezetes emberek az életemben…(de az ember mindenből tanul és nem kesereg!)

5, Ötletek! Sokszor előfordul, hogy olyankor van egy ötletünk, amikor”nem alkalmas”. Ilyenkor egy darab cetli és gyorsan felírni, mert az agyunk annyira gyors és szelektáló, hogy pár óra múlva, már nem biztos, hogy emlékszünk egy nagyon jó ötletre! Velem gyakran előfordul, hogy egész történeteket álmodok meg. Ha ilyenkor felébredek, akkor kimegyek a konyhába, és gyorsan pár mondatban leírom.

6, Ez tulajdonképpen az 1, és 5, pont keveréke. A történetemben feltűnő személyeknél zárójelben feltűntettem, hogy „valós személy alapján”. Ezek nem csak a múltból lehetnek. Írtam a történetet és kérdeztem a „rajongó táborom”, hogy ki akar bekerülni a regénybe. Kértem őket, hogy adjanak tippet, hogy milyen fő szempontok határozzák meg az általuk kitalált karaktert. Persze, nem az a végleges, amit ők mondanak, mert vagy nem illik bele a történetbe, vagy hihetetlenül nagy baromság. Pl. Egy barátom vak harcos akart lenni. Végül is a földalatti barlangrendszerben…

7, Amikor kitalálunk egy történetet, valójában gondolatokat, elméleteket, elveket akarunk közölni. Ez a lényege az írásnak! Sajnos az a tapasztalatom, hogy sok ember csak a betűket látja. Pl. Pagan című írásomnak több mondandója is van (ebbe most nem megyek bele), de a fő témája a tisztelet, ami nem körvonalazva van, hanem le is íródott. Egy ismerősömtől megkérdeztem, hogy miről szól szerinte a történet: azt felelte, hogy arról, hogy megölnek egy öregembert L …no komment…

 

 Egyelőre ennyi jutott az eszembe.

 Még elmesélnék egy vidám kis történetet a történetben lévő nevekről.

Hajdanán J egy barbár harcos volt a történeteim főhőse (kb 20 story, ma már meg se merem mutatni őket senkinek, annyira kezdetlegesek). Az ő neve: TOR.

Egy barátom úgy gondolta, hogy ő is írna néhány történetet, mert sokat szerepjátékozott és rengeteg jó ötlete volt. Kitalált ő is egy barbár harcost: BAR.

Megkérdezte tőlem, hogy beleírhatná-e az én főhősömet az ő történetébe, én persze nem láttam ebben semmi kivetnivalót és beleegyeztem.

Így kezdődött a története:

TAR és BOR mentek az úton…

Mire én: hova? A fodrászhoz vagy a kocsmába?

1 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2012.08.13. 23:48
jenni

ez a TAR - BOR nagyon nagy,nevettem rajta rendesen :)


Duguláselhárítás Debrecen    *****    Visszaszámlálás indul! A popzene 2018-as évét foglaljuk össze. Dalok, albumok, videoklipek.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Daisy Doveer - STAR STABLE ONLINE    *****    Aranysárkányok korának 617-edik esztendejében...    *****    If this is the end in fire we should burn together    *****    Keresett karakterek // Szerepjáték // Csatlakozz // Varázslat és Sárkányvér // Aneliath    *****    snowflakes in the wrong place    *****    ♛ ANELIATH ☉ varázslat és sárkányvér    *****    every monster was a (wo)man first    *****    Fedett lovardák,kör karámok, angol lovas bokszok, gép-takarmány tárolók gyártás,szerelését, építését vállaljuk!    *****    Meditációk az okkult életrõl    *****    SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP.SZEREZZ ÖRÖMET SZERETTEIDNEK KARÁCSONYRA,EGY SZEMÉLYISÉG ÉS SORS ANALÍZISSEL!VÁRLAK    *****    MINDIG SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP. Szerezz örömet SZERETTEIDNEK Karácsonyra egy tartalmas elemzéssel!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tegyél egy próbát, én segítek az értelmezésben. Várlak!    *****    Rendelj szeretteidnek, asztrológiai elemzéseket, a 20-25 oldalas születési horoszkóp elõrejelzéssel,nagyon szép ajándék!    *****    Hamarosan, karácsony:rendelj, születési, elõrejelzési, párkapcsolati, fogamzási,hold horoszkópot, biotérképet ajándékba!    *****    szekelyhirdeto    *****    Te mit tennél, hogy a legnagyobb titkod, titok is maradjon?    *****    BLACK FRIDAY AKCIÓ!! Részletek ide kattintva!    *****    READ&SPEAK BLOG-Könyvek,filmek,sorozatok-Read&Speak Blog-rsblog.hu