Novus

 

 

Akadálymentesített oldal
A G-portal Mozgalomról

 

AZ OLDALON FUTÓ VERSENYEK

A kocka el van vetve

A versenyben adott egy dobókocka száma, egy karakter, egy helyszín és egy szituáció. Vajon milyen történeteket tudtok belőle kihozni? A szerencsére most szükségetek lesz.
Leadási határidő: 2016. március 20.

----------------------------------------

Kritikus tömeg

Nem túl bonyolult kommentverseny. A lényege, hogy minél több műnél írj pár sort, véleményt a szerzőnek. Három havonta nullázódik a szám, a részletek a linkre kattintva, elérhetőek.
Következő nullázódás: 2016.  május 1.

 

 VIHARSAROK

 Főoldal
Oldal
Művészek
Kapcsolat
Könyvajánló
Idézetek

Unaloműző

OLVASÓSAROK

Fanfiction
Regény
Novella
Vers
Egyperces
Színdarab

Versenymű

MŰVÉSZSAROK

Könyvtár
Kritika-iroda
Küldj be te is
Pályázatfigyelő

 

facebook hivatkozás levélküldő hivatkozás

HETI NYELVTAN

Cikkírókat felveszünk!
Érdeklődni a novus@hotmail.hu e-mail címen.

Addig is az Archívumban az eddig feldolgozott témák megtalálhatóak. 

 

Apróhirdetések

Iratkozz fel a
NOVUS POSTAGALAMBJÁRA,
hogy havonta értesülhess a legfrissebb információkról.

---------------------------------------

SEGÍTS A HANGODDAL

Egy olyan kezdeményezés tagja lehetsz, mely segít a látássérülteknek elolvasni, meghallgatni egy könyvet. Bárki jelentkezhet önkéntes alapon. Részleteket a linkre kattintva olvashatjátok.

---------------------------------------

LÉGY A SZERKESZTŐSÉG TAGJA

Szerkesztőségi tagokat keresek a Novus aktualitásának és frisseségének megőrzése érdekében. Több pozíció is üres, úgyhogy szabad a pálya a jelentkezésben. Részletek a linkre kattintva, vagy pedig a novus@hotmail.hu címen.

---------------------------------------

Rose Woods könyvei az Adamobooks kiadónál. Kapj rá te is!

 

SZERZŐI JOGOK 

A Novuson található történetek az oldal szerzőinek munkái. Kizárólag az ő hozzájárulásukkal publikálhatóak máshol. Ha itt nem éred el őket, vedd fel velem a kapcsolatot (novus@hotmail.hu) és segítek.

 

Kritika - Hemy

Nanó – Az idő fogságában

 

Körülbelül háromszor kellett elolvasnom az első bekezdést, de végül sikerült felfognom, miről is szól, s ezzel együtt rá is hangolódtam a novellára.

Nem szokásom dicsérni a kritikára váró művet, mert tudom, hogy az író mástól épp elég szép szót kap, de „sajnos” itt most nem igazán tudok mibe belekötni. :D

A mű hangulata csak úgy süt a reményvesztettségtől és a kilátástalanságtól, gondolom, ez is volt a célod. Hihetetlenül szépen írod le benne az érzelmeket és az emlékek előtörését, alig tudtam felkaparni az államat a szőnyegről.

Néhány apró hibát mégis sikerült felfedeznem.

„…melyek láttán nem tudott nemet mondani, nem tudott nem szeretni… és nem boldogan kacagni.”A kacagós részhez is jó lenne egy „nem tudott” szerkezet, mert előtte is kétszer leírtad, itt pedig úgy kívánkozik érte. Vagy ha nem akarod ennyiszer ismételni, akkor a másodikat hagyd ki („nem tudott nemet mondani és szeretni…”), de így én nem hagynám.

A barna végre nem nézett már az erkély irányába…” Azt hiszem, ezen kívül még egyszer emlegeted a nőt barnaként. Nem tudom, de nekem annyira degradáló, lekicsinylő ez a jelző, mintha egy lóról beszélnél, vagy nem is tudom. Különösebben baj nincs vele, de nekem ez a benyomásom támadt tőle.

„…simogató babaillatot, s a lágy bőr simogató érintését…” Simogató, simogató. Szóismétlés.

El tudott volna-e köszönni…” Az e kérdőszócskát az igéhez toldjuk, tehát helyesen ez így nézne ki: „El tudott-e volna köszönni…” Mondjuk most hiába kerestem utána, hogy igazam van-e, külön szabályt nem találtam, de szerintem ez így akkor is jobban hangzik. :D

„…el kell engednek a gyereked…” Elgépelés, engedned.

Az levegő szomorúan méregette…” Plusz z betű, vagy csak nagyon költőies akartál lenni? :P

„…aztán lelke darabjai a mélybe alázuhanjanak…” Ez a „mélybe alázuhanjanak” nekem annyira nem stimmel. Egy versben még el tudnám képzelni, de egy epikai közegben inkább „mélybe zuhan” vagy „alázuhan a mélybe.” Nem tudom miért, ne kérdezd (ejj, de jól alátámasztom a kritikámat), de ez így jobban néz ki.

„…az a girbe-gurba betűkkel írt mondat…” Girbegurba, egy szó. 

Részemről ennyi lettem volna. Komolyan, borzasztóan tetszik, amit csinálsz, gondolkodhatnál a publikáláson is. Nem felületes a munkád, alapos, rétegekre tudnám szedni, olyan szépen építed fel. Csak így tovább!


SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!