Novus

 

 

Akadálymentesített oldal
A G-portal Mozgalomról

 

AZ OLDALON FUTÓ VERSENYEK

A kocka el van vetve

A versenyben adott egy dobókocka száma, egy karakter, egy helyszín és egy szituáció. Vajon milyen történeteket tudtok belőle kihozni? A szerencsére most szükségetek lesz.
Leadási határidő: 2016. március 20.

----------------------------------------

Kritikus tömeg

Nem túl bonyolult kommentverseny. A lényege, hogy minél több műnél írj pár sort, véleményt a szerzőnek. Három havonta nullázódik a szám, a részletek a linkre kattintva, elérhetőek.
Következő nullázódás: 2016.  május 1.

 

 VIHARSAROK

 Főoldal
Oldal
Művészek
Kapcsolat
Könyvajánló
Idézetek

Unaloműző

OLVASÓSAROK

Fanfiction
Regény
Novella
Vers
Egyperces
Színdarab

Versenymű

MŰVÉSZSAROK

Könyvtár
Kritika-iroda
Küldj be te is
Pályázatfigyelő

 

facebook hivatkozás levélküldő hivatkozás

HETI NYELVTAN

Cikkírókat felveszünk!
Érdeklődni a novus@hotmail.hu e-mail címen.

Addig is az Archívumban az eddig feldolgozott témák megtalálhatóak. 

 

Apróhirdetések

Iratkozz fel a
NOVUS POSTAGALAMBJÁRA,
hogy havonta értesülhess a legfrissebb információkról.

---------------------------------------

SEGÍTS A HANGODDAL

Egy olyan kezdeményezés tagja lehetsz, mely segít a látássérülteknek elolvasni, meghallgatni egy könyvet. Bárki jelentkezhet önkéntes alapon. Részleteket a linkre kattintva olvashatjátok.

---------------------------------------

LÉGY A SZERKESZTŐSÉG TAGJA

Szerkesztőségi tagokat keresek a Novus aktualitásának és frisseségének megőrzése érdekében. Több pozíció is üres, úgyhogy szabad a pálya a jelentkezésben. Részletek a linkre kattintva, vagy pedig a novus@hotmail.hu címen.

---------------------------------------

Rose Woods könyvei az Adamobooks kiadónál. Kapj rá te is!

 

SZERZŐI JOGOK 

A Novuson található történetek az oldal szerzőinek munkái. Kizárólag az ő hozzájárulásukkal publikálhatóak máshol. Ha itt nem éred el őket, vedd fel velem a kapcsolatot (novus@hotmail.hu) és segítek.

 

Kritika - Hemy

Nanó – Rómeó és Júlia

 

Be kell valljam, az ütő megállt bennem, amikor láttam, hogy versről kell most véleményt alkotnom, mivel nem sokat konyítok a lírához. Viszont miután elolvastam, és rájöttem, hogy én ebbe a versbe beleborzongtam, na, ott már tudtam, hogy ez valami más.

 

A kicsit sablonos cím egy unalmas, kliséktől hemzsegő művet sejtet, viszont nagyot téved, aki bedől ennek! Nagyon szépen írod le ezt a szerelem-küzdelem témát, szépen körbejárod, az írásod egy kerek egészet alkot. Külön tetszik, ahogy két csoportra bontod a versszakaidat, így még kifejezőbbek és jobban átjön az érzelmek ellentéte. Lendületes, folyamatos vers, a rímek sem erőltetettek.

Szépen, választékosan fogalmazol, de egy szóismétlést felfedeztem:

 

S térj ki ügyesen, ha a pengém feléd szel!

Oh, ha nem tudsz kitérni, hát én azt sem bánom”

 

A „térj” szó ismétlése egy kicsit zavaró, bár ez legyen a legnagyobb hibád! 

A másik, ami nekem kicsit szemet szúrt, az ez a sor volt:

 

Első forduló, itt állunk a csatatéren”

 

Ez, hogy „első forduló.” Ebben a környezetben szerintem túl szlengesen hat. Annyira szépen írsz a mű többi részében, olyan líraian, hogy könnybe lábad a szem, de ettől a kifejezéstől mégis egy bokszmeccs ugrik be, ahol két törött orrú, izzadságtól csillogó testű pasas készül egymásnak ugrani. Nem hiszem, hogy ezt szeretted volna ezzel érzékeltetni, de ha mégis, akkor én kérek elnézést! :D

 

Mindent összevetve nekem nagyon tetszett, borzasztóan irigyellek, amiért ilyen verset tudsz írni, és köszönöm, hogy írhattam róla! Csak annyit mondok: így tovább és még sok ilyet! ;)


Duguláselhárítás Debrecen    *****    Visszaszámlálás indul! A popzene 2018-as évét foglaljuk össze. Dalok, albumok, videoklipek.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Daisy Doveer - STAR STABLE ONLINE    *****    Aranysárkányok korának 617-edik esztendejében...    *****    If this is the end in fire we should burn together    *****    Keresett karakterek // Szerepjáték // Csatlakozz // Varázslat és Sárkányvér // Aneliath    *****    snowflakes in the wrong place    *****    ♛ ANELIATH ☉ varázslat és sárkányvér    *****    every monster was a (wo)man first    *****    Fedett lovardák,kör karámok, angol lovas bokszok, gép-takarmány tárolók gyártás,szerelését, építését vállaljuk!    *****    Meditációk az okkult életrõl    *****    SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP.SZEREZZ ÖRÖMET SZERETTEIDNEK KARÁCSONYRA,EGY SZEMÉLYISÉG ÉS SORS ANALÍZISSEL!VÁRLAK    *****    MINDIG SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP. Szerezz örömet SZERETTEIDNEK Karácsonyra egy tartalmas elemzéssel!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tegyél egy próbát, én segítek az értelmezésben. Várlak!    *****    Rendelj szeretteidnek, asztrológiai elemzéseket, a 20-25 oldalas születési horoszkóp elõrejelzéssel,nagyon szép ajándék!    *****    Hamarosan, karácsony:rendelj, születési, elõrejelzési, párkapcsolati, fogamzási,hold horoszkópot, biotérképet ajándékba!    *****    szekelyhirdeto    *****    Te mit tennél, hogy a legnagyobb titkod, titok is maradjon?    *****    BLACK FRIDAY AKCIÓ!! Részletek ide kattintva!    *****    READ&SPEAK BLOG-Könyvek,filmek,sorozatok-Read&Speak Blog-rsblog.hu