Novus

 

 

Akadálymentesített oldal
A G-portal Mozgalomról

 

AZ OLDALON FUTÓ VERSENYEK

A kocka el van vetve

A versenyben adott egy dobókocka száma, egy karakter, egy helyszín és egy szituáció. Vajon milyen történeteket tudtok belőle kihozni? A szerencsére most szükségetek lesz.
Leadási határidő: 2016. március 20.

----------------------------------------

Kritikus tömeg

Nem túl bonyolult kommentverseny. A lényege, hogy minél több műnél írj pár sort, véleményt a szerzőnek. Három havonta nullázódik a szám, a részletek a linkre kattintva, elérhetőek.
Következő nullázódás: 2016.  május 1.

 

 VIHARSAROK

 Főoldal
Oldal
Művészek
Kapcsolat
Könyvajánló
Idézetek

Unaloműző

OLVASÓSAROK

Fanfiction
Regény
Novella
Vers
Egyperces
Színdarab

Versenymű

MŰVÉSZSAROK

Könyvtár
Kritika-iroda
Küldj be te is
Pályázatfigyelő

 

facebook hivatkozás levélküldő hivatkozás

HETI NYELVTAN

Cikkírókat felveszünk!
Érdeklődni a novus@hotmail.hu e-mail címen.

Addig is az Archívumban az eddig feldolgozott témák megtalálhatóak. 

 

Apróhirdetések

Iratkozz fel a
NOVUS POSTAGALAMBJÁRA,
hogy havonta értesülhess a legfrissebb információkról.

---------------------------------------

SEGÍTS A HANGODDAL

Egy olyan kezdeményezés tagja lehetsz, mely segít a látássérülteknek elolvasni, meghallgatni egy könyvet. Bárki jelentkezhet önkéntes alapon. Részleteket a linkre kattintva olvashatjátok.

---------------------------------------

LÉGY A SZERKESZTŐSÉG TAGJA

Szerkesztőségi tagokat keresek a Novus aktualitásának és frisseségének megőrzése érdekében. Több pozíció is üres, úgyhogy szabad a pálya a jelentkezésben. Részletek a linkre kattintva, vagy pedig a novus@hotmail.hu címen.

---------------------------------------

Rose Woods könyvei az Adamobooks kiadónál. Kapj rá te is!

 

SZERZŐI JOGOK 

A Novuson található történetek az oldal szerzőinek munkái. Kizárólag az ő hozzájárulásukkal publikálhatóak máshol. Ha itt nem éred el őket, vedd fel velem a kapcsolatot (novus@hotmail.hu) és segítek.

 

Kritika - Holly

Andzse – Egy vámpír szeretője

 

Mikor megláttam a címet, csalódottan sóhajtottam. Megint egy vámpír sztori? Azt hittem, ebből már kinőttünk. Aztán tovább olvastam, egészen a dőlt betűs végéig, és... továbbra is ugyanez volt a véleményem. Annyi ilyen mű született már, hogy még egy ugyanolyan fölösleges. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem szabad többet ilyent írni, csak most már kell bele valami plusz, valami más, ami eddig nem volt ott. De, amikor elkezdtem a következő részt, megnyugodtam. Ez már más volt, mint az általános történetek folytatása. Jó ötlet volt, hogy nem a megszokott sorrendben vázoltad a történéseket. A jelenbe csöppenünk, és nem tudjuk az előzményeket, csak a párbeszédekre és az emlékképekre támaszkodhatunk. Ez kicsit megmozgatja az olvasó agyát és nem hagyja elaludni. Érezzük azt a komor, nyomott hangulatot, és azt a veszélyérzetet, hogy bármelyik pillanatban előtörhet az egyik sötét sarokból egy árny. Személy szerint nekem az a rész tetszett a legjobban, amikor a második emlékképben lát egy lányt, kétségbeesetten menekülni, és azon gondolkodik a főszereplő, hogy mit kell tennie. Engem az borzongatott meg a legjobban, szóval egy piros pont érte.

És most egy picit a nyelvtanról és a technikáról. Néhol vannak elgépelések, szóismétlések és helyesírási hibák, de egy-két újraolvasás után ezek könnyen javíthatók, így inkább ezzel nem is szeretném húzni az időt. Furcsa volt olvasni, a „megannyiszor” és „mindezidáig” szavakat, amik valahogy nem illetek a szövegkörnyezetbe. Aztán egy kicsit töprengtem és rájöttem, miért is. Ilyen szavakat csak a hétköznapi párbeszédekben szoktunk használni, egy szépirodalmi szövegbe nem illik. Eszembe jutott a kérdés, ami megannyiszor visszhangzott a fejemben már jó ideje, de sosem volt merszem feltenni. A kérdés, ami erőt adott mindezidáig.Ezt egyszerűen írhattad volna úgy, hogy annyiszor, vagy idáig, de még rengeteg szinonimát fel lehet hozzá sorolni.

 

A fogalmazásod szép és összeszedett. A képeket a szemünk elé úsztatod, mégsem írsz fél oldal hosszúságú leírásokat, inkább a cselekményre összpontosítasz. Megtaláltad az arany középutat, ami mindenképpen dicséretes. Mégis találni néhol találni egy-egy értelmetlen mondatot, mint pl.: „Alig kaptam levegőt és a szívem a falnak ütődés óta akarta átdöfni a mellkasom.” Inkább át akarta döfni a mellkasom, nem?

 

Kifejezetten jó ötletnek találtam, hogy Sarah nem élte túl végül. Bár a fordulat a végén kiszámítható volt, mégis odaillett és nem éreztem semmi hiányt vagy csalódást.

Annak ellenére, hogy nem túl bizakodva kezdtem neki a novellának, mégis nyugodtan fejeztem be. Nem volt rossz történet, de legközelebb dobd fel valami különlegessel. Remélem még olvashatok tőled mást is, és nem rontottam el a kedved ezzel a kis összefoglalóval. Sok sikert a továbbiakban!


Duguláselhárítás Debrecen    *****    Visszaszámlálás indul! A popzene 2018-as évét foglaljuk össze. Dalok, albumok, videoklipek.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Daisy Doveer - STAR STABLE ONLINE    *****    Aranysárkányok korának 617-edik esztendejében...    *****    If this is the end in fire we should burn together    *****    Keresett karakterek // Szerepjáték // Csatlakozz // Varázslat és Sárkányvér // Aneliath    *****    snowflakes in the wrong place    *****    ♛ ANELIATH ☉ varázslat és sárkányvér    *****    every monster was a (wo)man first    *****    Fedett lovardák,kör karámok, angol lovas bokszok, gép-takarmány tárolók gyártás,szerelését, építését vállaljuk!    *****    Meditációk az okkult életrõl    *****    SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP.SZEREZZ ÖRÖMET SZERETTEIDNEK KARÁCSONYRA,EGY SZEMÉLYISÉG ÉS SORS ANALÍZISSEL!VÁRLAK    *****    MINDIG SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP. Szerezz örömet SZERETTEIDNEK Karácsonyra egy tartalmas elemzéssel!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tegyél egy próbát, én segítek az értelmezésben. Várlak!    *****    Rendelj szeretteidnek, asztrológiai elemzéseket, a 20-25 oldalas születési horoszkóp elõrejelzéssel,nagyon szép ajándék!    *****    Hamarosan, karácsony:rendelj, születési, elõrejelzési, párkapcsolati, fogamzási,hold horoszkópot, biotérképet ajándékba!    *****    szekelyhirdeto    *****    Te mit tennél, hogy a legnagyobb titkod, titok is maradjon?    *****    BLACK FRIDAY AKCIÓ!! Részletek ide kattintva!    *****    READ&SPEAK BLOG-Könyvek,filmek,sorozatok-Read&Speak Blog-rsblog.hu