Novus

 

 

Akadálymentesített oldal
A G-portal Mozgalomról

 

AZ OLDALON FUTÓ VERSENYEK

A kocka el van vetve

A versenyben adott egy dobókocka száma, egy karakter, egy helyszín és egy szituáció. Vajon milyen történeteket tudtok belőle kihozni? A szerencsére most szükségetek lesz.
Leadási határidő: 2016. március 20.

----------------------------------------

Kritikus tömeg

Nem túl bonyolult kommentverseny. A lényege, hogy minél több műnél írj pár sort, véleményt a szerzőnek. Három havonta nullázódik a szám, a részletek a linkre kattintva, elérhetőek.
Következő nullázódás: 2016.  május 1.

 

 VIHARSAROK

 Főoldal
Oldal
Művészek
Kapcsolat
Könyvajánló
Idézetek

Unaloműző

OLVASÓSAROK

Fanfiction
Regény
Novella
Vers
Egyperces
Színdarab

Versenymű

MŰVÉSZSAROK

Könyvtár
Kritika-iroda
Küldj be te is
Pályázatfigyelő

 

facebook hivatkozás levélküldő hivatkozás

HETI NYELVTAN

Cikkírókat felveszünk!
Érdeklődni a novus@hotmail.hu e-mail címen.

Addig is az Archívumban az eddig feldolgozott témák megtalálhatóak. 

 

Apróhirdetések

Iratkozz fel a
NOVUS POSTAGALAMBJÁRA,
hogy havonta értesülhess a legfrissebb információkról.

---------------------------------------

SEGÍTS A HANGODDAL

Egy olyan kezdeményezés tagja lehetsz, mely segít a látássérülteknek elolvasni, meghallgatni egy könyvet. Bárki jelentkezhet önkéntes alapon. Részleteket a linkre kattintva olvashatjátok.

---------------------------------------

LÉGY A SZERKESZTŐSÉG TAGJA

Szerkesztőségi tagokat keresek a Novus aktualitásának és frisseségének megőrzése érdekében. Több pozíció is üres, úgyhogy szabad a pálya a jelentkezésben. Részletek a linkre kattintva, vagy pedig a novus@hotmail.hu címen.

---------------------------------------

Rose Woods könyvei az Adamobooks kiadónál. Kapj rá te is!

 

SZERZŐI JOGOK 

A Novuson található történetek az oldal szerzőinek munkái. Kizárólag az ő hozzájárulásukkal publikálhatóak máshol. Ha itt nem éred el őket, vedd fel velem a kapcsolatot (novus@hotmail.hu) és segítek.

 

Holly

Válaszút

Sötét volt, mint mindig. Még egy halvány fénycsík sem futott keresztül rajta. Olyan volt, akár egy masszív, áttörhetetlen fal, ami elszívja az erődet, a reményeidet, a vágyaidat. Csuklóját és bokáját már rég felsebezte a vaslánc keménysége. Szabadságra vágyott. Át akarta törni a sötétséget és kijutni egy új és jobb világba. Bármit megadott volna érte, de az idő múlásával rájött, hogy nem elég csak akarni, hanem tenni is kell.
Először csak a bokáját engedték el a láncok. Nem sokkal később a csuklója is szabad volt. Elindulhatott. Elindulhatott volna felfedezni egy ismeretlen világot. Elindulhatott áttörni a sötétséget.
Minden kisgyerek fél este, lámpaoltás után. Pedig ismerős helyen van, csak nem látja azt.
Ő már rég megszokta a sötétet és nem zavarta. Biztonságban érezte magát. Elindult az úton. Biztosan kezdett el sétálni, de mikor egy halvány, világos pontot látott, megtorpant. Mi lehet odakint? Mi lehet ez a fény? Merje folytatni az útját?
Merte. A fény egyre nagyobb volt, egyre világosabb és egyre több dolgot látott meg. Mikor már csak pár lépés választotta el, megállt. Arcán könnycseppek csurogtak végig. Félt. Félt az ismeretlentől és félt szembenézni azzal, ami kint várhatja. Félt a szabadságtól. Attól, amire úgy vágyott és amiről azt hitte, nem tud nélküle élni.
Tévedett. Rájött, hogy jobban érzi magát a sötétben, a láncok fogságban. A sötétséget ismerte, a sötétség még nem bántotta. Az utolsó lépés megtétele előtt visszafordult. Visszament a láncaihoz, ahol biztonságban érezte magát.
 
1 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2011.04.17. 11:15
MariaLoren

Csak ült, ült, meredten maga elé nézve és a fényre gondolt, mely most először volt látható számára, pislogón, vagy derengve, időnként mint a viztükör megannyi színekkel keveredve az éjben. Az éj is sugallt valami világosságot, talán a Holdfény egy gyenge sugarát, mely mégiscsak átsuhant rajta. Változó volt, mint maga a Hold, ugyanakkor hamis is, mert nem igazi fény, csupán gyenge, hamis visszaverődés, erőtlen, megtévesztő utánzat, még a Holdudvar is, mely kőr-körös fekvésével úgy tűnt, minha kárörvendő lenne. Pedig csak a láncot akarta, szerette volna végleg leszedni, letépni, eldobni a semmibe, a végtelenségbe, hogy soha töbé ne térjen vissza hozzá, ne találja meg és ne csapja be többé, hisz így, hogy csak a sötétet ismeri, a sötétség könnyedén tud hazudni neki. Ám erről semmit sem tudott, mint ahogyan a Napsugár éltető erejéről sem, sem a színek megannyi játszi karneváljáról, a szivárványról sem és a vörös ég szélfújta aljáról sem, amikor keverednek a porok, a homokszemcsék, mikroszkópikus kavicsdarabkák a levegőben, ide-oda röpködve, a szél kénye-kedvére. Vele pont ugyanúgy játszott a sötét, kiszolgáltatott és megalázott volt benne, hiába nem látta azt amit ismert, ahhoz még gyertya sem volt, hogy áthaladjon rajta és felfedezze a sötétség utáni életet. Csakugyan, mint egy gyerek;
- Egy álmodozó, reménykedő gyerek, naívan, vágyakozó szemekkel.
Végül egészen furcsa és váratlan dolog történt, arra eszmélt, hogy isnmét indulni akar, ki az ismeretlenbe, a felfedezetlenbe, ki a világosságba;
- Az öntudatba.
...és megtette az első lépést, nem volt más ami világítson csak egy gyertya, de az a szíve mélyéről fakadt és ez a gyertya képes volt arra, hogy reflektor legyen;
- Neki, a sötétbe zártnak, a láncot viselőnek, aki életében először most nem csupán az ismeretlen fényt látja, de a réteket, mezőket, illatos erdőket és madárfüttyöket hall...egy másfajta életet lánc nélkül, szabadon, szerelmekkel átszőve, csókokkal, ölelésekkel, édes suttogásokkal. 
Már nem félt.


too young and innocent | an aegyo queen | twice | neo culture technology    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! Regisztrálj oldalamra és én segítelek elsajátítani az asztrológia tudományát!    *****    Tanuld nálam az asztrológiát teljesen ingyen, vagy kérj részletes asztrológiai elemzést „BECSÜLET KASSZÁS” alapon!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! kattints ide!!!    *****    Bûbájos Boszorkák - Charmed - Hírek - Extrák - Érdekességek - Charmed - Bûbájos boszorkák - Sok - sok infó - Charmed -    *****    Pénzkeresés az Interneten! Csak is kipróbáld, tesztelt módszerekkel, melyek tényleg fizetnek!    *****    Légy te is Farmasi tanácsadó! Kötetlen munka, befektetés nékül, minõségi termékek, jó kereseti lehetõség!    *****    Sztárok/Bulvár: Tudj meg friss pletykákat, híreket. Katt!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** Nyereményjátékok *** Kereseti lehetõség *** Vásárolj kedvezményesen AVON termékeket!    *****    Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj! *** Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj!    *****    Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár     *****    FRPG ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ●「ΒΛSMΛIW」 ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ● EGY SZIGET + 24 MÁGUS ● FANTASY SZEREPJÁT&Eacut    *****    Itt megtalálhatod a legfrissebb híreket, cikkeket, képeket a Golden Globe- és Oscar-díjas színésznõrõl! Katt!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** AVON termékek *** Kereseti lehetõség *** Értékesítõ kollégákat keresek *** sminkek    *****    Esküvõi meghívók! Mindegyik kézzel készült, egyedi. Gyere, nézd meg az oldalamat.    *****    A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!