Novus

 

 

Akadálymentesített oldal
A G-portal Mozgalomról

 

AZ OLDALON FUTÓ VERSENYEK

A kocka el van vetve

A versenyben adott egy dobókocka száma, egy karakter, egy helyszín és egy szituáció. Vajon milyen történeteket tudtok belőle kihozni? A szerencsére most szükségetek lesz.
Leadási határidő: 2016. március 20.

----------------------------------------

Kritikus tömeg

Nem túl bonyolult kommentverseny. A lényege, hogy minél több műnél írj pár sort, véleményt a szerzőnek. Három havonta nullázódik a szám, a részletek a linkre kattintva, elérhetőek.
Következő nullázódás: 2016.  május 1.

 

 VIHARSAROK

 Főoldal
Oldal
Művészek
Kapcsolat
Könyvajánló
Idézetek

Unaloműző

OLVASÓSAROK

Fanfiction
Regény
Novella
Vers
Egyperces
Színdarab

Versenymű

MŰVÉSZSAROK

Könyvtár
Kritika-iroda
Küldj be te is
Pályázatfigyelő

 

facebook hivatkozás levélküldő hivatkozás

HETI NYELVTAN

Cikkírókat felveszünk!
Érdeklődni a novus@hotmail.hu e-mail címen.

Addig is az Archívumban az eddig feldolgozott témák megtalálhatóak. 

 

Apróhirdetések

Iratkozz fel a
NOVUS POSTAGALAMBJÁRA,
hogy havonta értesülhess a legfrissebb információkról.

---------------------------------------

SEGÍTS A HANGODDAL

Egy olyan kezdeményezés tagja lehetsz, mely segít a látássérülteknek elolvasni, meghallgatni egy könyvet. Bárki jelentkezhet önkéntes alapon. Részleteket a linkre kattintva olvashatjátok.

---------------------------------------

LÉGY A SZERKESZTŐSÉG TAGJA

Szerkesztőségi tagokat keresek a Novus aktualitásának és frisseségének megőrzése érdekében. Több pozíció is üres, úgyhogy szabad a pálya a jelentkezésben. Részletek a linkre kattintva, vagy pedig a novus@hotmail.hu címen.

---------------------------------------

Rose Woods könyvei az Adamobooks kiadónál. Kapj rá te is!

 

SZERZŐI JOGOK 

A Novuson található történetek az oldal szerzőinek munkái. Kizárólag az ő hozzájárulásukkal publikálhatóak máshol. Ha itt nem éred el őket, vedd fel velem a kapcsolatot (novus@hotmail.hu) és segítek.

 

Derű és nyugalom

"Adatokat, dolgokat, embereket, ötleteket, "valódi tapasztalatokat" gyűjtünk, de sosem hatolunk a mélyükre... Időnként azonban megállunk. Némán ülünk, és elveszünk egy levélkupacban. vagy annak emlékében. Figyelünk, és egy egészen más világ szellője kezd el lengedezni."
/James Carroll - amerikai író/

"Ha szívedben csődület támad, keresd a nyugalmat: a csendes és holdsütötte tengert, egy békés helyet, a szelíd vidéki tájat. Engedd, hogy csendességük átfolyjon rajtad, és elmossa a gondjaidat."
/Pam Brown - ausztrál író/

"Kövesd a gyengédség ösvényét."
/George Herbert - angol költő/

"A tegnap a visszavont csekk, a holnap a kötelezvény: egyedül a ma a készpénz, ennyid van - úgyhogy bölcsen költsd el."
/Kay Lyons - szerző/

"Tedd amit tudsz, azzal, amid van és ott, ahol vagy."
/Theodore Roosevelt - amerikai elnök/

"Azok az órák, amikor elménket a szépség hatalmába keríti, az egyetlen idő, amikor élünk"
/Richard Jefferies - angol író/

"Távolodjunk el a zsivajtól. Menjünk ki a csendes mezőkre, amely felett a végtelen ég nyújtózik, és ahol köztünk és a csillagok között csak a csend honol. És ott, ebben a csendességben, hallgassuk meg a bennünk megszólaló hangot."
/Jerome K. Jerome - angol író, publicista/

"Az életünket alkotóküszködésnek, bátorságnak, felfedezésnek semmi célja, ha nem az értelem csendjéhez és a nyugalom öröméhez vezet minket."
/Pam Brown - ausztrál író/

"Amint mélyre veted a békére való vágyódást, a zűrzavar magától eltűnik."
/Szeng-Can - kínai, harmadik pátriárka/

"Többször megtapasztaltam már, hogy amikor nyugodtan és határozottan (nagyon határozottan!) azt mondod az életnek: "Bízom benned, tedd, amit tenned kell", az élet rejtélyes módon mindig megfelel az igényeidnek."
/Olga Ilyin - orosz-amerikai író/

"Azok, akik  a múlt terhei nélkül, a jövőtől nem zavartatva néznek szembe azzal, ami előttük áll, ők azok, akik élnek... ők azok, akik meglelték az elégedetség titkát."
/Alban Goodier: A szeretet iskolája/

"Ha már a csillámló szemek, s a pirkadat se hatna meg, se étel, könyv, se langy eső, komor szívemre verdeső, - lelkemen, Uram, döfjed át a legszúróbb gyönyör nyilát."
/Robert Louis Stevenson - skót író/

"Amit  szenvedélyes sóvárgással keressünk itt és ott, kint és bent, azt végül önmagunkban találjuk meg."
/R. M. Bucke - kanadai pszichiáter/

"Létezik csend, amelybe a világ nem tud behatolni. Létezik ősi béke, amelyet a szívedben hordozol, és nem veszíthetsz el soha."
/Csodák könyve/

"... fényűzés csendben lenni a káosz szívében..."
/Virginia Woolf - angol regényíró, esszéista, novellista, kritikus, könyvkiadó, feminista/

"A csend olyan, akár a kenőcs, amely begyógyítja a hang ütötte sebeket."
/Oliver Wendell Holmes - amerikai fizikus, író, egyetemi professzor/

"A el tudsz tölteni egy tökéletesen haszontalan délutánt tökéletsen haszontalanul, akkor megtanultad, hogyan élj."
/Lin Jü-Tang - kínai író/


Duguláselhárítás Debrecen    *****    Visszaszámlálás indul! A popzene 2018-as évét foglaljuk össze. Dalok, albumok, videoklipek.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Daisy Doveer - STAR STABLE ONLINE    *****    Aranysárkányok korának 617-edik esztendejében...    *****    If this is the end in fire we should burn together    *****    Keresett karakterek // Szerepjáték // Csatlakozz // Varázslat és Sárkányvér // Aneliath    *****    snowflakes in the wrong place    *****    ♛ ANELIATH ☉ varázslat és sárkányvér    *****    every monster was a (wo)man first    *****    Fedett lovardák,kör karámok, angol lovas bokszok, gép-takarmány tárolók gyártás,szerelését, építését vállaljuk!    *****    Meditációk az okkult életrõl    *****    SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP.SZEREZZ ÖRÖMET SZERETTEIDNEK KARÁCSONYRA,EGY SZEMÉLYISÉG ÉS SORS ANALÍZISSEL!VÁRLAK    *****    MINDIG SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP. Szerezz örömet SZERETTEIDNEK Karácsonyra egy tartalmas elemzéssel!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tegyél egy próbát, én segítek az értelmezésben. Várlak!    *****    Rendelj szeretteidnek, asztrológiai elemzéseket, a 20-25 oldalas születési horoszkóp elõrejelzéssel,nagyon szép ajándék!    *****    Hamarosan, karácsony:rendelj, születési, elõrejelzési, párkapcsolati, fogamzási,hold horoszkópot, biotérképet ajándékba!    *****    szekelyhirdeto    *****    Te mit tennél, hogy a legnagyobb titkod, titok is maradjon?    *****    BLACK FRIDAY AKCIÓ!! Részletek ide kattintva!    *****    READ&SPEAK BLOG-Könyvek,filmek,sorozatok-Read&Speak Blog-rsblog.hu