Novus

 

 

Akadálymentesített oldal
A G-portal Mozgalomról

 

AZ OLDALON FUTÓ VERSENYEK

A kocka el van vetve

A versenyben adott egy dobókocka száma, egy karakter, egy helyszín és egy szituáció. Vajon milyen történeteket tudtok belőle kihozni? A szerencsére most szükségetek lesz.
Leadási határidő: 2016. március 20.

----------------------------------------

Kritikus tömeg

Nem túl bonyolult kommentverseny. A lényege, hogy minél több műnél írj pár sort, véleményt a szerzőnek. Három havonta nullázódik a szám, a részletek a linkre kattintva, elérhetőek.
Következő nullázódás: 2016.  május 1.

 

 VIHARSAROK

 Főoldal
Oldal
Művészek
Kapcsolat
Könyvajánló
Idézetek

Unaloműző

OLVASÓSAROK

Fanfiction
Regény
Novella
Vers
Egyperces
Színdarab

Versenymű

MŰVÉSZSAROK

Könyvtár
Kritika-iroda
Küldj be te is
Pályázatfigyelő

 

facebook hivatkozás levélküldő hivatkozás

HETI NYELVTAN

Cikkírókat felveszünk!
Érdeklődni a novus@hotmail.hu e-mail címen.

Addig is az Archívumban az eddig feldolgozott témák megtalálhatóak. 

 

Apróhirdetések

Iratkozz fel a
NOVUS POSTAGALAMBJÁRA,
hogy havonta értesülhess a legfrissebb információkról.

---------------------------------------

SEGÍTS A HANGODDAL

Egy olyan kezdeményezés tagja lehetsz, mely segít a látássérülteknek elolvasni, meghallgatni egy könyvet. Bárki jelentkezhet önkéntes alapon. Részleteket a linkre kattintva olvashatjátok.

---------------------------------------

LÉGY A SZERKESZTŐSÉG TAGJA

Szerkesztőségi tagokat keresek a Novus aktualitásának és frisseségének megőrzése érdekében. Több pozíció is üres, úgyhogy szabad a pálya a jelentkezésben. Részletek a linkre kattintva, vagy pedig a novus@hotmail.hu címen.

---------------------------------------

Rose Woods könyvei az Adamobooks kiadónál. Kapj rá te is!

 

SZERZŐI JOGOK 

A Novuson található történetek az oldal szerzőinek munkái. Kizárólag az ő hozzájárulásukkal publikálhatóak máshol. Ha itt nem éred el őket, vedd fel velem a kapcsolatot (novus@hotmail.hu) és segítek.

 

Panaszkönyv
[12-1]

2014.04.10. 13:30 Idézet

Már nem tudom elfojtani a felháborodásomat, miszerint a kedves oldal szerkesztő (?szerkesztő?) egyáltalán nem foglalkozik semmivel, ami az oldallal kapcsolatos. Tömegesen küldik be az irományokat, de valamilyen ismeretlen (ignoráns viselkedés) oknál fogva nem kerülnek ki azok. Szégyellem magam, amiért már megannyi novellámat küldtem be és még nincs kirakva ebből 2. Persze, most bárki mellé állhatna, hogy hát de dolga van. Igen, nekem is. Viszont kerek 40 (azaz negyven) napja nem kerül ki semmim. Meg is magyarázom, miért.

Tehát legutóbb 45 napba tellett kitenni valamit a kedves szerkesztőnek, amiről személyes beszélgetésünk során azt mondta, neki kicsit erős volt és túl nyers. A Hóemberről van szó egyébként. Jó, tehát ez azt jelenti, hogy mivel neki nem tetszik, ezért nem kell kirakni. Oblivion című novellámra pont ugyanez vonatkozik. Szerinte nyers volt és "szétesős" (az mit jelent?). Szóval ezt sem sikerült kirakni időben, hiszen annyira szar volt számára, hogy akkor már másnak meg se kell mutatni. Van szám, mondom, ha már meguntam, hogy nem rak ki semmit. Egyszerűen csak frusztráló.

Én, ha lenne egy ilyen oldalam, nem közölném az emberekkel, hogy ez az életem és szeretnék ezzel foglalkozni úgy, ha telibe cseszek rá és másokra. Legutóbbi "beszélgetésünk" során nyersnek és bunkónak kellett lennem, hogy rákérdezzek, hogy akkor végülis van értelme írnom és beküldenem bármit is vagy hagyjam a francba. Nos, azóta mégúgysem került ki tőlem semmi. Szép dolog a kivételezés, pláne mikor pont azoké kerülnek ki, akik nyaliznak. Értem én a személyeskedést, de nem az én stílusom. Veréb Dávid barátom munkáinak nagyon örülök és rá nem is lehet panaszom. Mindig várom az új fejezeteit, de újabban már ő is hanyagolható, ahogy láttam. Szóval a lényeg, hogy amiért volt tököm megemlíteni valamit, ezért most le vagyok szarva és büntetésből nem lesz tőlem kirakva semmi. Eddig sem volt nagyon egyébként, mert közel 2-3 heteket kellett várni hogy egy 1-oldalas iromány kikerüljön, holott másé naponta kikerült.

Persze, most mondja bárki is hogy irigy és féltékeny vagyok. Ezeknek csak azt tudom mondani, hogy szem kinyit, száj becsuk. Világos, hogy az oldal kb 2 emberről szól csak, a többieknek itt nincs helyük. Kaptam már az imént említett szerkesztőtől olyan kifogást is, hogy egy régi barátja regényét kéne olvasni és kirakni, mert Ő sokkal régebb óta vár. Jó. Hát ez azóta se került ki. Képzelem szegénynek milyen rossz lehet 3 hónapja várni. Ugyanis azóta kaptam ezt a kifogást. Akkor én befoghatnám a pofám, hisz szerencsétlennek 3 hónap az már az örökkévalóság. Nade mindegy is. Tegyük fel, hogy elhiszem. Aztán jött a vizsgaidőszak. Sokat kell tanulni és hát tanulás is van ezerrel, hisz ezt hallottam. Egy barátom ugyanoda jár suliba, tudom, mikor van vége a komoly vizsgáknak. Hát ezután 1 hónappal is vizsgák voltak állítólag meg durva tanulás. Sikerült megbukni egy tantárgyból még ígyis. Szóval akkor tényleg ment a tanulás ezerrel. Na jó, ezt akkor kizárhatjuk. Kávézóban pózolgatás és egyéb vidámság az vélhetően sikerül minden nap. Mikor pedig az volt a kifogás, hogy videót kell összevágni egy állítólagos szerdáig, hiszen határidős, akkor másfél hét múlva pénteken is arról vot szó, hogy még vágni kell.

Ezek után csak arra tudok gondolni, hogy bennem lehet a hiba, pedig én egy végtelenül türelmes ember vagyok. Azonban már meguntam, ami itt megy.  Tudom, hogy ez a szöveg törlődni fog, nehogy bárki meglássa az igazat, miszerint a szerkesztő lusta mint az atom és nem törődik semmivel és senkivel. Kifogás kifogás hátán és ez csak gyűlik. Gyávaság lenne ha nem  engedné látni a többiek számára, de elfogadom, mert tudom, hogy én vagyok a sértett fél. Szóval így utoljára már csak annyit kérnék (biztos ez is sok), hogy töröld a francba az összes irományomat, mert az oldal és te sem érdemled meg, hogy kint díszelegjenek. És a maradék kettőt, amin ülsz 40 napja, szintén hagyd figyelmen kívül (bár ez tuti nem lesz nehéz).

Vígasztal a tudat, hogy nem csak én fogom itthagyni ezt a lepusztult VIP lounge helységet. Ennek már nincs jövője. Köszönöm a többieknek a lájkokat és véleményeket, mert legalább tudom, hogy jó az, amit csinálok. Talán máshol folytatom a "pályafutásom". Ki tudja, talán én is csinálok egy oldalt, mint ez, csak én törődök is majd vele. Válaszokat és anyázásokat és felháborodásokat mellőzhetjük, mert nem is érdekel, hogy ki mit reagál erre az egészre.

Minden jót!

Ivanics Gergő voltam, nem szégyellem.


Válasz:

Kedves Gergő!

Először is köszönöm, hogy leírtad véleményed. Remélem nem haragszol, hogy témáját tekintve a bejegyzésedet a megfelelő helyre illesztettem be.

Másodszor pedig szeretnék reagálni pár észrevételedre:

Mivel nekem az oldal csak hobbi, a fejlesztését a szabadidőmben végzem, és anyagi jövedelmem sem származik belőle, ezért sajnos nem tudok teljes munkaidőben szerkeszteni. Így is törekszem arra, hogy hetente (hétfőtől vasárnapig, azaz nem 7 naponta) legalább egy friss tartalom megjelenjen. Bárki utánajárhat ennek a Novus facebook oldalán, ahol minden frissítés ki van írva.

A szerkesztés is időigényes munka. Ha már ez felmerült, leírom, hogyan működik pontosan. Először is a beküldött történetet elolvasom, megírom hozzá a rövid kritikámat, majd elküldöm az írónak. Ezután létrehozok az oldalon egy modult, majd bemásolom a szöveget. Olyan esetekben, ahol az eredeti fájl .pdf volt, minden sor végére enter kerül, ez gyakran a mondat közepét jelenti. Ezeket is kijavítom, és visszaállítom az eredeti bekezdéseket. A kinézethez megfelelően módosítom a modul beállításait, majd belinkelem a történetet a megfelelő helyekre: az író profiljához, a megfelelő kategóriába (novella, regény, vers, stb...), a főoldalra, és végül a Novus facebook oldalára egy rövid ajánlással.

Az oldalon ezen felül több menü is működik, ilyenek a Kritika-iroda, vagy a Heti nyelvtan. Utóbbi például körülbelül öt órás munka, ugyanis próbálok minél érdekesebb és aktuálisabb témákat kiválasztani, illetve több forrást figyelembe venni.

A felkerülés tekintetében nem kivételezek senkivel. Ha valaki egyszerre több történetet küld, azokat több alkalommal töltöm fel. Ez egyrészt azért van, mert így az olvasók közelebb érzik magukat a történethez, jobban elgondolkodhatnak rajta, könnyebben befogadják. Másrészt így kerülöm el, hogy egyetlen író neve legyen kint a főoldalon.

A levél után, amit legutóbb küldtél nekem, remélem megérted, hogy nehéz volt nekiállnom a történeted szerkesztésének. Ebben semmilyen büntetési szándék nem volt, csupán bennem keltett rossz érzéseket.

Természetesen megértem, ha úgy érzed, hogy ezek után törölni szeretnéd a profilod, ezt azonnal meg is teszem.

Sok sikert kívánok a továbbiakban:

Holly, a szerkesztő


2010.05.25. 15:46 Idézet
Tamás

Bocs, de nekem a régi stile jobban tetszett


Szia!

Igazad van, szerintem is jobb volt. :S Nem értem, hogy jött a kalózos ötletem. De nemsokára várható a csere, már félig kész a következő, ami legalább témába vág.
Holly


2010.01.09. 20:08 Idézet
lucaa

Szia(sztok)!

jeletkeztem a novellaíró versenyre.ezek szerint nem jutott el hozzátok a 2. fordura a novellám:( pedig megírtam,és elküldtem.lehet,hogy a freemail-el voltak gondok.vártam a reakciót,vagy valamit,mint pl a 3. forduló feladatát.:S hát erről azt hiszem lemaradtam.


Szia!

Sajnálom Lucaa, nem kaptuk meg a történetedet, pedig többször is körbeküldtünk e-maileket a későknek, de senki nem jelzett vissza. Tényleg nagyon sajnálom,  hogy lemaradtál a verseny további részéről. Legközelebb remélem megkapod az e-maileket.

Holly


2009.11.28. 18:34 Idézet
valakiakinemájulelafanfictyontól

-- kivágva --


Köszönöm, hogy írtál véleményt, bár látom a nevedből, hogy nem néztél nagyon körül, ugyanis az oldalon nem csak fanficek vannak, hanem ugyanúgy regényeket, verseket, novellákat is olvashatsz. Ha ez nem érdekel, találhatsz még idézeteket, könyvajánlókat, és néhány segítő cikket az íráshoz. Ha még ez sem elég a számodra, akkor nm értem mit keresel még itt, és pazarlod az idődet, ahogy te mondtad, "szar" oldalak böngészével. Ezen kívül, nem hinném, hogy sok méltóság és erkölcs szorult volna beléd, ha még a nevedet sem merted kiírni.  


2009.07.04. 09:05 Idézet

Az előző hozzászólásom nem aktuális. bocs. Firefox 2.0 használok és azért van ez a problémám. Más bőngészökkel nincs ilyen gondom.


2009.06.19. 17:21 Idézet

Szia Holly!

A saját történetemhez akartam hozzáfűzni néhány gondolatot, de (sajátnál!) a lap alján levő reklám belelóg a hozzászólásba és emiatt nem lehet használni az elküld és mégse funkciókat :(


Szia!

Pontosan melyik történetednél volt ez?


2009.06.17. 17:59 Idézet

Panasz? Hát, nem tudom, inkább csak egy megjegyzés, egy észrevétel, vagy tanács:
Szép az oldal tartalmas és a neve "Novus" is tetszik. Viszont szerintem ehhez a hangulathoz, amit ezzel a külsővel, illetve azzal, hogy latin szót válaszottál az oldal nevének, ehhez nem passzolnak az angol szövegek. Szerintem rontja az összképet az, hogy a "Történetek" szó mellett ott virít, hogy "Site".  Azt elhiszem, hogy mostanában a folytonos angolozás dívik a fiatalok között, de szerintem nem muszáj ezt követni, csak mert "menő".
Ha már egyszer ilyen jó érzéked van a honlapkészítéshez (hiszen sok más helyen igénytelen és összecsapott a külső, vagy kaotikus az elrendezés), akkor használd ki!


Köszönöm az észrevételt, és főként azt, hogy leírtad. Nem tuom miért, de jól esett, hogy ide írtál és nem csak magadban jegyezted meg. A "Site" szót pedig átírtam "Oldal"-ra. :)


2009.05.27. 17:27 Idézet
Marie

szandra15924@gmail.com


2009.05.21. 17:02 Idézet
Marie

gportálosat.


Akkor add meg az e-mailed és segítek készíteni neked egy oldalt :)


2009.04.28. 18:42 Idézet
Marie

Én hogyan csinálhatok oldalt?


Attól függ milyet szeretnél? HTML-eset, ahol egy programmal csinálhatod az oldalt, vagy pedig gportalosat, ahol alapból bent vannak az alapmenük.


2009.04.20. 16:25 Idézet
Marie

Nem kell sajnálnod, mert ez a teoldalad.

Örűlj neki, hogy legalább van oldalad.


Neked is könnyen lehet. És ha lesz, szivesen segítek bármiben :)


2009.04.18. 10:24 Idézet
Marie

Hát bocsi ,de ez a fejléc nem nagyon tetszik!


Sajnálom, Marie. De nem kell sokáig várnod, már készül is az újabb dizi :)


[12-1]

 

MYBEAUTYSALON - AVON ÉRDEKESSÉGEK - MYBEAUTYSALON    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér - Nyilvántartás - Hirdetõtábla - Keresett karakterek    *****    a legnagyobb, a legerõsebb    *****    honor is my loyalty    *****    A Holnap Legendái sorozat magyar rajongói oldala. Tudj meg mindent a közelgõ új évadról és a sorozatról.    *****    Jelenleg nincs karakter-stop érvényben, azaz szabadon hozható bármely faj, bármilyen nembõl és bármely tájegységre -RPG    *****    Szeretted a Trónok Harcát? Ha Westeros lenyûgözött, akkor Aneliath sem okozhat csalódást - Csatlakozz! FRPG    *****    szerepjátk - rengeteg kanon és keresett karakter - izgalmas plotok - pörgõs közösség - FRPG    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Gyors lomtalanítás lakás, garázs, pince, padlás, nyaraló kipakolás kiürítés, elszállítással Somogy megyében.    *****    Lakás lomtalanítás Somogy megyében olcsón.    *****    Ayang, avagy milyen is az élet a világ másik felén    *****    Jótékonysági licit Aprajafalva mentett kutyusaiért! Gyertek! :)    *****    Jótákonysági licit! Gyertek, licitáljatok Aprajafalva mentett kutyusaiért!:)    *****    Diplomás asztrológustól: A nyárra való tekintettel. Horoszkóp + 3 éves elõrejelzés 2000 Ft. a konzultáció ingyenes!Katt!    *****    Szeretted a Trónok Harcát? Ha Westeros lenyûgözött, akkor Aneliath sem okozhat csalódást - Csatlakozz! FRPG    *****    Unalmas a nyár? Szeretnél kikapcsolódni? Az írás a véredben van? Szeretnéd kiélni a vágyaidat? - CSATLAKOZZ - FRPG    *****    SZEREPJÁTÉK - Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    A te szavazatodra is szükség van, kérlek szavazz a családi napos pályázatunkra. A fõoldalról a szövegre klikkelve...!