Novus

 

 

Akadálymentesített oldal
A G-portal Mozgalomról

 

AZ OLDALON FUTÓ VERSENYEK

A kocka el van vetve

A versenyben adott egy dobókocka száma, egy karakter, egy helyszín és egy szituáció. Vajon milyen történeteket tudtok belőle kihozni? A szerencsére most szükségetek lesz.
Leadási határidő: 2016. március 20.

----------------------------------------

Kritikus tömeg

Nem túl bonyolult kommentverseny. A lényege, hogy minél több műnél írj pár sort, véleményt a szerzőnek. Három havonta nullázódik a szám, a részletek a linkre kattintva, elérhetőek.
Következő nullázódás: 2016.  május 1.

 

 VIHARSAROK

 Főoldal
Oldal
Művészek
Kapcsolat
Könyvajánló
Idézetek

Unaloműző

OLVASÓSAROK

Fanfiction
Regény
Novella
Vers
Egyperces
Színdarab

Versenymű

MŰVÉSZSAROK

Könyvtár
Kritika-iroda
Küldj be te is
Pályázatfigyelő

 

facebook hivatkozás levélküldő hivatkozás

HETI NYELVTAN

Cikkírókat felveszünk!
Érdeklődni a novus@hotmail.hu e-mail címen.

Addig is az Archívumban az eddig feldolgozott témák megtalálhatóak. 

 

Apróhirdetések

Iratkozz fel a
NOVUS POSTAGALAMBJÁRA,
hogy havonta értesülhess a legfrissebb információkról.

---------------------------------------

SEGÍTS A HANGODDAL

Egy olyan kezdeményezés tagja lehetsz, mely segít a látássérülteknek elolvasni, meghallgatni egy könyvet. Bárki jelentkezhet önkéntes alapon. Részleteket a linkre kattintva olvashatjátok.

---------------------------------------

LÉGY A SZERKESZTŐSÉG TAGJA

Szerkesztőségi tagokat keresek a Novus aktualitásának és frisseségének megőrzése érdekében. Több pozíció is üres, úgyhogy szabad a pálya a jelentkezésben. Részletek a linkre kattintva, vagy pedig a novus@hotmail.hu címen.

---------------------------------------

Rose Woods könyvei az Adamobooks kiadónál. Kapj rá te is!

 

SZERZŐI JOGOK 

A Novuson található történetek az oldal szerzőinek munkái. Kizárólag az ő hozzájárulásukkal publikálhatóak máshol. Ha itt nem éred el őket, vedd fel velem a kapcsolatot (novus@hotmail.hu) és segítek.

 

A Novus története röviden

Kezdetek - novus dizájn
Kicsivel később Novus dizájn
Novus 2009 dizájn

 Ez a menüpont inkább szentimentális alapon jött létre, hisz tényleg szívem ügye ez az oldal már a kezdetektől és az ember szeret emlékműveket állítani, ahol néha-néha elidőzhet és eszébe juthatnak a régi szép idők. Ennek a lényege is ez. Egy kis visszaemlékezés. Oldalt régebbi dizájnokat láthattok, kizárólag a Novus történelméből. Akad, amelyik tényleg történelmi időkből van, rögtön itt balra. 
 Az oldal eredetileg a Bűbájos Boszorkák című sorozattal foglalkozott. Több mint 6000 látogatót fogadott a folyton bővülő honlap, amit 2005-ben nyitottam meg. Ekkor még nagyon lelkes és nagyon fiatal voltam. Akkor még a G-Portál is nagyon új dolog volt, de én forrófejűen mindenbe bele akartam fogni, ami éppen eszembe jutott. Ebbe is belefogtam. Pár év elteltével azonban sajnos megcsappant a sorozattal foglalkozó oldalak száma és ennek egyetlen igazi, ám korántsem lényegtelen oka volt: befejezték a 8. évad végén. Nem tudtam új információkkal szolgálni és nehezen lehetett frissíteni, így úgy gondoltam változtatni kell. Akkor kezdett el igazán és komolyabban érdekelni az írás, így forrófejűségem és hihetetlen lelkesedésemben (és kissé fájó szívvel) töröltem minden fent lévő menüt az oldalról és létrehoztam a Novust 2008 harmadik havában.

 Mivel a rajongói oldal neve Charmed-free volt (akkoriban nagyon szabadelvű voltam szóban - értsd mindenhol "free"-ket meg "szabadságok"-at használtam), valahogy változtatnom kellett ezen is. Akkoriban sok mániám volt, így a kezdő latin nyelvórák után latin nevet akartam, mert "az olyan előkelő". Ma már jobban örültem volna valami kreatív magyar címnek. Maga a Novus név regényt, novellát, másik fordításban újítást, újat jelent.
 A történethez hozzátartozik, hogy a Novus eredetileg nem ilyen tág körben mozgott. Az eredeti cél kizárólag fanfictionök, azon belül is az Odaát című sorozattal foglalkozók (mint már említettem, régen nagyon tudtam minden apróságért rajongani) gyűjtése volt. Gyors úton kiderült, hogy ez nem fog működni, így valamit sürgősen tennem kell. Hát bővítettem. Egyre csak bővítettem, míg ez nem lett belőle, amit már ma is láttok.
 Egyre határozottabb képet kaptam, hogy mivel is akar igazából az oldal foglalkozni, és mára már határozott célokat tűztem ki magam elé. Kevés oldal van, amelyek irományok gyűjtésével foglalkoznak, azok is többnyire inkább fanfictionöket preferálnak. Még kevesebb olyan oldal van, amelyik nem csak gyűjti, de szeretné a csatlakozó írókat is fejleszteni. Az igazi kihívás tehát az, hogy az olyan emberek, akik komolyan szeretnének ezzel foglalkozni, azoknak segítő kezet nyújtson megtalálni a hangjukat, az írói stílusukat. Ezért is hoztam létre a Könyvtárat, a Kritika-irodát és a Pályázatfigyelőt is. De hogy azok se érezzék magukat kizárva, akik nem akarnak Tolkienokká válni, publikálhatnak itt, bármilyen témában, versenyeken vehetnek részt, böngészhetnek az idézetek vagy a könyvajánlók között, tagjai lehetnek egy közösségnek.
 Úgy tűnt, az ötletem sikeresen bevált. Egyre többen és többen jöttek, látogattak és egyre többet kaptam a dicséreteket is. Többször kint járt a G-Portál Portálajánlójában, de a főoldalra, a Szerkesztő ajánlatában is láthattátok. 
 Eközben végig az eredeti charmed-free címet használtam, miközben már Novus néven futott minden. Így az igazi mérföldkővet az oldal életében az jelentette, mikor megváltozott a címe, teljesen szakítva a múlttal. A korábbi charmed-free.try.hu helyett már tisztán novus.gportal.hu címen lehet elérni az oldalt. Kissé nehéz, és fájó volt, hisz az elszakadás és a búcsú mindig is fájdalmas. De pozitívan álltam hozzá. Új kihívások elé néztem, úgy éreztem, semmi nem győzhet le. Ez történt 2013 műjusában. Nagy lelkesedésemben azonban nem számoltam a negatív következményekkel. Hirtelen csappant meg a látogatók száma annak ellenére, hogy előtte hónapokig hirdettem, hogy változni fog, szóltam mindenkinek, akinek az elérhetősége meg volt nekem. Egészen 2013 teléig tartott ez az "uborkaszezon", mikor néha erre tévedt egy-egy látogató, de ennek a fájdalmas pár hónapnak is vége szakadt, és most nyíl egyenesen a cél felé tartok. 

 

2010 májusi Novus dizájn
2010 júniusi Novis dizájn
2011 téli Novus dizájn

Néhány statisztikai adat (immár tisztán Novus történetén belül), hátha ezzel többet mondok (2013. decemberi adatok):

Regisztrált tag: 44
Írók száma: 34
Beküldött irományok száma: 138

Látogatottsági tényezők:

Legforgalmasabb nap: 142
Try.hu toplista (Művészet kategóriában): 1
           [a try.hu kiszolgáló megszűnt, utolsó eredménye látható]
G-Portal toplista (Kultúra és művészet kategóriában): 27
 

A végére pedig egy kis vélemény az egyik honlapversenyről. (2009. 09. 21.) A versenyt a darkanime.gportal szervezte meg, amire meghívtak. Úgy tűnt, a különdíjat megérdemeltem. :)

" 12. www.charmed-free.try.hu
-tartalom (max. 15 pont): Az oldal novellákal foglalkozik és már elég sok minden megtalálható rajta. Szépek a történetek, a versek. Csak gratulálni tudok, csak így tovább. Én 12 pontot adok.
-desing (max. 10 pont): Nekem nagyon tetszik a desing. Főleg a fejléc. Minden összhangban van egymással. A betűk is hasonló stílusúak mindenhol. Nekem nagyon tetszik. Én úgy gondolom, hogy megérdemelsz 8 pontot.
-szerkesztő hozzáállása a látogatókhoz, összhang (max. 5 pont): Az oldal nagyon magas látogatottságú, és aki megnézi a vendégkönyvet megérti miért adok maximális 5 pontot.


Összesen: 25 pont "
 

Ha pedig ez még mindig nem volt elég, egy kevéske információt is megtudhatsz a szerkesztőről, vagyis rólam, Hollyról, az adatlapomon. 


Az asztrológiai elõrejelzések olyan tendenciákat mutatnak,melyek,nehéz döntéseknél nélkülözhetetlenek. Rendeld meg most!    *****    Az Éjszaka Misztériuma várja régi és új látogatóit újult erõvel, és heti több bejegyzéssel! | Nox Arcana    *****    Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton 2019 Sok-sok új eladó ingatlannal bõvült kínálatunk válassza ki az önnek megfelelõt.    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp, 3 éves ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, csak nálam. Kattints ide!!    *****    Ha te is szereted a Zöld Íjász elbûvölõ szerelmespárját az Olicityt akkor itt a helyed! Mindent róluk és a sorozatról!    *****    A születési horoszkóp az ÚJ ÉV legszebb meglepetése! Ajándékba küldök 3 év elõrejelzést, jó tudni milyen lesz a jövõ!!!!    *****    Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több! -> Popusz    *****    családi pótlék utalása 2019 - dátumok, kifizetések, idõpontok az utalásról itt:    *****    MOVIE-NIGHT -> ÚJ FILMES OLDAL NYÍLT <- MOVIE-NIGHT    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképzõ Szakiskola megnyitja kapuit!    *****    "Ó, én bizony korántsem merném állítani, hogy ismerem a Roxfort összes titkát." /Dumbledore/    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    BOOKISLAND - könyvajánlók, ahol a könyvek életre kelnek - BOOKISLAND    *****    SoulSisters/ Nézz be az oldalunkra, ha érdekes cikkre, vagy épp kritikára vágysz. Hangolódj velünk az ünnepekre!    *****    Szereted az ünnepi idõszakot? Már hetekkel elõtte készülsz? Vagy legszívesebben elkerülnéd? Mondd el!    *****    RIZLINGDAYS BLOG ! MAKEUP, STUDY TIPS AND ALLDAYS FOR YOU ABOUT ME    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    REAVER GROVE | urban fantasy frpg